Sander Berge testet positivt for korona – mister landslagets skjebnekamper

Kort tid etter ankomst til spillerhotellet, testet Sander Berge positivt for coronaviruset. Dermed mister han de viktige VM-kvalifiseringskampene kommende samling.

TO POSITIVE TESTER: Landslagslege Ola Sand sier Sander Berge har testet positivt på både hurtigtest og PCR-test, men at han er symptomfri. Her fra en pressekonferanse i forkant av EM-playoffen mot Serbia forrige høst.
  • Jens Friberg, VG
    Sportsjournalist, tilgjengelig på alt av flater. 93 04 55 25 på Signal og SMS, friberg@vg.no.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det melder Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

– Situasjonen er under kontroll. Vi var forberedt på at dette kunne skje på grunn av smittesituasjonen i Europa. Det er selvsagt kjedelig for landslaget og ikke minst for Sander selv, sier landslagets lege, Ola Sand, i pressemeldingen.

De skriver videre at Berge må være i isolasjon i ti dager, som betyr at han mister den viktige landskampen mot Nederland kommende onsdag. I tillegg går han glipp av kampene mot Latvia (lørdag 4. september) og Gibraltar (tirsdag 7.).

NFF skriver at Berge tok en hurtigtest ved ankomst til spillerhotellet, og har testet positivt også på en PCR-test. Han er fullvaksinert og symptomfri, og føler seg helt frisk, opplyser de.

– Han vil ikke være tilgjengelig til Norges landskamper denne samlingen, sier Sand til VG.

Sand forklarer at Berge ikke har vært i nærkontakt med andre spillere på det norske landslaget.

– Det er en påminnelse om at fullvaksinerte kan bli smittet og spre smitten videre, selv om de ikke blir like syke, sier han videre.

– Det er veldig synd, han hadde vært viktig for Norge. Han har vært savnet en stund (med skade), og nå må andre steppe opp. Nå må nok Ståle tenke annerledes, Berge har et tempo som ville vært ekstremt viktig mot Nederland. De kommer til å ha ballen mest, sier tidligere landskagskaptein og trener for Sander Berge, Kjetil Rekdal.

Rekdal har aldri lagt skjul på sin beundring for Berge, og håper at den norske landslagssjefen Ståle Solbakken kan sikre en etterlengtet kvalikopptur for det norske landslaget.

– Det har vært mye kaos med corona og kamper i utlandet, men det er som det er. De må bare jobbe så godt de kan og håpe at ting kan gå norsk vei en gang. Det er lenge siden vi har vunnet en viktig kamp mot en god motstand, sier Rekdal – etter hans HamKam vant 3–2 mot Start og koblet et enda sterkere grep om tabelltoppen.

Publisert: