Kristoffersen på pallen etter utrolig opphenting i dramatisk slalåmklassiker

Henrik Kristoffersen fikk det tøft i første omgang. Etter en sterk finaleomgang hadde han til slutt bare én mann foran seg på resultatlistene.

Henrik Kristoffersen under søndagens slalåmklassiker i Adelboden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

25-åringen fra Rælingen kjørte i mål 0,67 hundredeler bak ledende Daniel Yule i første omgang. Det holdt til en 8.-plass.

I annenomgang gikk Kristoffersen i mål inn til ny ledertid. Det var godt nok til en solid pallplass for nordmannen. Det er 59. gang i karrieren han klarte det i verdenscupen.

Da heller ikke Ramon Zenhäusern på tredjeplass klarte å ta Kristoffersen, filmet TV-kameraene en jublende Kristoffersen. Det var tydelig at 25-åringen var svært fornøyd.

Også annenplasserte Clément Noël kjørte ut, og da var det kun Yule som kunne slå Kristoffersen. Sveitseren sto imot presset på hjemmebane og sikret en etterlengtet seier.

– Sveitserne har vunnet i Adelboden for første gang på 12 år. Se hvordan det koker, utbrøt TV 2s Peder Mørtvedt da Yule kjørte inn til seier.

Etter rennet var Kristoffersen fornøyd.

– Det er veldig, veldig bra med en annenplass når man sliter litt, sier Kristoffersen til TV 2.

Henrik Kristoffersen jublet da han kjørte over mållinjen.

Kastet stavene i frustrasjon

Kristoffersen var nemlig tydelig frustrert etter første omgang. 25-åringen ga uttrykk for at noe ikke helt stemte med utstyret.

– Det er akkurat det samme som i går (lørdag) med «setup», så jeg vet da faen hva det er, jeg, sa Kristoffersen til NRK.

Med «setup» mener han utstyret. Etter lørdagens 3.-plass i storslalåmrennet, sa han til NRK at skiene «hakket». Det problemet så ikke ut til å være løst søndag.

Ifølge statskanalen skal Kristoffersen ha kastet stavene inn i en vegg ved skifteområdet etter førsteomgangen.

– Hvordan har du det nå?

– Nå er jeg litt småforbannet, men det går fint, sa Kristoffersen.

25-åringen mente heller ikke annenomgangen var helt perfekt, men kunne glise for topplasseringen.

– Det er ikke helt optimalt i annenomgang heller. Vi gir oss selv muligheten i hvert fall. Du får alltid litt puls, det må jeg innrømme, sa han til TV 2.

Les også

«Nordmannen» som kan bli et mareritt for Norge

God norsk dag

Atle Lie McGrath var overraskende Norges nest beste løper etter første omgang. Fra startnummer 75 la han seg inn på 14.-plass. I annenomgang var han uheldig og kjørte ut.

Sebastian Foss Solevåg var blant de beste i finaleomgangen. Det holdt til slutt til en 10.-plass.

Timon Haugan kjørte ikke raskt nok til å få kjøre finaleomgangen, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen, Lucas Braathen og Jonathan Nordbotten kjørte ut.

Publisert: