«Jeg tror alle spillerne ble overrasket av laguttaket. Vi bommet med taktikken.»

Vegard Forren skjønte ingenting da det norske laget ble kjent to timer før skjebnekampen mot Ungarn. 

Flere profiler vil gi seg etter fiaskoen mot Ungarn, men Vegard Forren vil gjerne spille på landslaget i mange år framover. Her sammen med Even Hovland (t.v) og Alexander Tettey (t.h).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

MOLDE: Norge tapte 0-1 hjemme og 1-2 borte i EM-playoffen til Frankrike-EM neste sommer. Forren innrømmer at han tror laguttaket påvirket prestasjonene i den avgjørende matchen.

Vegard Forren kan se frem til mer europacupspill med Molde i 2016. EM-fotball blir det ikke i sommer.

– Jeg tror vi var overrasket alle mann. Det var ikke mye trening som tydet på at vi skulle stille dette laget, og derfor ble de fleste veldig overrasket. Men vi 11 som var satt til å gjøre jobben var uansett ikke gode nok. Det er lett å skylde på laguttaket, og det er lett for ekspertene å være uenig. Slik vi spilte blir det likevel for enkelt å unnskylde seg eller bortforklare prestasjonen.

Les også

«Høgmo tar ikke selvkritikk. Han viker ikke en tomme»

Les også

Ekspertene svært kritisk til Høgmo: - Reiser et ubehagelig spørsmål

Les også

Fotballpresidenten: - Høgmo fortsetter som landslagssjef

– Når fikk du vite hvilket lag dere skulle stille med?

– Det var som vanlig på spillermøtet før vi dro i buss til stadion, så det var cirka to timer før kampstart. Jeg lå i senga med feber i halvannet døgn så jeg var ikke på den siste treninga, men jeg forsto at det var ei enkel økt uten formasjoner. Det vanlige er at vi dagene før kamp får et innblikk i hvordan vi skal framstå. Det fikk vi ikke nå.

–Hva mener du om landslagsledelsens inngang til kampen?

– Det ble jo ikke optimalt, siden vi tydeligvis ikke var godt nok forberedt. Det er lett å slakte opplegget i og med at vi tapte kampen, og jeg synes det er lett å innrømme at vi bommet med taktikken. Jeg vil være forsiktig med å kritisere siden jeg ikke var god nok sjøl ute på banen, men det ble en merkelig inngang til en så avgjørende kamp, erkjenner Molde-spilleren.

– Synes du Per-Mathias Høgmo bør fortsette som landslagssjef i VM-kvalifiseringa?

– Vi er veldig fornøyd med Per-Mathias og teamet hans, det er viktig å poengtere. Det er god stemning og stor tro i laget, vi har ei sterk og ung gruppe. Nå har vi tapt to kamper, og da må vi vinne for å snu trenden igjen. Heldigvis er det ikke vår oppgave å evaluere om han er rett mann, men vi har tro på det prosjektet som er satt i gang. Så får ledelsen i fotballforbundet ta seg av de store beslutningene framover.

– Tom Høgli slutter, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey vurderer å gi seg på landslaget. Hva tenker du om framtida?

– Vi er ett av de yngste landslagene i Europa. Det lover godt, og vi blir bedre og bedre de neste årene. Samtidig trenger vi litt rutine i gruppa, så jeg håper de fleste fortsetter. Jeg føler meg i hvert fall ung og mener jeg har minst et par muligheter til for å komme til et mesterskap. Jeg skal gjøre mitt for å være god nok for landslaget. Det er et stort personlig mål for meg å spille EM eller VM. Derfor er det utrolig bittert å være så nær som vi var nå, sier 27-åringen til Romsdals Budstikke.

– Vi hadde troa og vi skal være fullt på høyde med Ungarn. Det handlet om være best der og da, og det var ikke vi. Det er vel det enkle svaret. Vi fikk en tøff smell i trynet med tap på hjemmebane. Og vi presterte under pari i bortekampen. Det er rett og slett ikke godt nok, sier han.

Publisert: