Tromsø takket nei til millionbud: - Skal mye til for at vi selger nå

Twentes første bud på Aron Sigurdarson (23) på vel én million kroner ble avslått av TIL, som nå varsler tøffe forhandlinger.

FØLGES: Aron Sigurdarson er aktuell for nederlandske Twente.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Som iTromsø avslørte i starten av forrige uke var TIL-ledelsen i samtaler med nederlandske Twente om en mulig overgang i sommer for den islandske landslagsspilleren.

Twente sitt første budet ble fort avslått etter da man i TIL omtaler som et «skambud». Det budet skal etter det iTromsø kjent ha vært på omkring én million kroner.

– Som jeg sa i slutten av forrige uke, så var det ikke kommet et nytt bud. Men heretter når vi går inn mot vinduet og inn i den fasen, så vil jeg ikke si noe om den type prosesser som går på spillerlogitistikk før det eventuelt skjer noe, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Les også

TIL avslo bud fra nederlandsk klubb

– Skal mye til

Etter uroen på trenersiden varsler Johansen at klubben nå vil ha mye vanskeligere for å selge.

– Jeg ønsker å gi en tydelighet fra klubben sin side at i den situasjonen vi står i, så skal det veldig mye til for at vi selger. Det skal en økonomi til som gjør det helt tydelig at vi ikke kan si nei, og at vi har en sterk mulighet til å hente en etablert spiller inn, sier Johansen.

Dermed må Twente bla opp en god del flere millioner når de gjør neste framstøt.

– Det er ingenting nytt om Aron, så det kommer helt an på Tromsø og klubbene må bli enige først. Tromsø har hatt mye å styre med med trenersparkingen, så jeg regner med de kommer tilbake til business når ting får roet seg litt nå, sier Sigurdarsons agent, Magnus Magnusson.

Les også

Tromsø vurderer Kjetil Rekdal: – Vil tilbake til treneryrket

Forsvarsspiller inn?

TIL har uansett millionene inn fra FC København på grunn av utsettelsen av Tom Høgli-returen, men enn så lenge står TIL kun med en midlertidig trener ut uken.

– Har dere lagt spillerlogistikken litt på is på spillere «inn» til dere har en mer enn en midlertidig trenerløsning på plass?

– Det vil vi kunne gjøre med både Lars Petter (Andressen, assistenttrener) og Truls (Jenssen, midlertidig hovedtrener) som er en klubb-mann og er utviklingsleder, meg og de andre i teamet. Vi vil kunne se på behov, men jeg tror det viktige fokuset og det som Truls er veldig opptatt av, går på de som er utpå her, hvordan få de til å fungere maksimalt, sier Johansen.

Bård Flovik var veldig klar på at klubben måtte ha inn en forsvarsspiller uavhengig av om Lasse Nilsen kom tilbake. Patrick Kpozo sitt låneopphold er over 20. juli og han reiser da hjem til Sverige. Fortsatt er det ikke avklart om Nilsen kommer tilbake heller.

– Vi har utsatt de samtalene med TUIL. Det som ligger til grunn er kontrakten til Lasse, og kontrakten er at han skal tilbake. Inntil vi blir enige med Lasse og TUIL om noe annet, så er det det som gjelder, sier Johansen.

Publisert:
 1. Bård Flovik
 2. Tom Høgli
 3. Tromsø IL

Mest lest akkurat nå

 1. Etterlyser eiere av tyvegods i Sandnes

 2. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

 3. Mener han blir holdt i klubben mot sin vilje

 4. Familiebedrifta sel delar av livsverket til Nortura

 5. Dødsulykken på Stor­haug: Under­søkelser av mobil­telefon svekker mis­tanken mot bil­isten

 6. Hun brukte syv år på å pusse opp det gamle huset. Målet ble å be­holde frem­for å er­statte