Innrømmer at forberedelsene ikke har vært gode nok: – Vi er på hæla under hele VM

Sportssjef Morten Aa Djupvik varsler endringer etter den skuffende 11. plassen for norske skiskytterjenter.

Damtrener Stian Eckhoff er klar på at det må endringer til i opplegget foran neste sesong.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

HOCHFILZEN: De var tittelforsvarere, de drømte om medalje. Det endte med en skuffende plassering for skiskytterjentene på stafetten. Tyskland tok nok et gull fulgt av Ukraina og Frankrike.

Varlser endringer

Nå varsler både sportssjefen for skiskytterne, Morten Aa Djupvik, og dametrener Stian Eckhoff endring. Det handler først og fremst om å forbedre prestasjonene på standplass.

Les også

Ny helsvart norsk dag da Tyskland vant VM-stafetten

– Jentene må trene mer, eller rettere sagt de må prioritere annerledes. Det er ikke noe tvil om at skytingen må bli bedre. Vi må ha enda mer fokus på den delen av treningsarbeidet. Det er det ikke noen som helst tvil om, sa Djupvik etter stafetten.

Kaia Wøien Nicolaisen får trøst av Steinar Mundal etter stafetten.

Norge kom langt etter allerede på første etappe i stafetten. Kaia Wøien Nicolaisen er som vanlig sikkerheten selv på standplass. Det var hun på liggende, men på stående skytingen skjøt hun to bom. Da hun var langt unna sitt beste i sporet, fikk de andre løperne på laget en tung jobb.

En skuffet Marte Olsbu etter stafetten.

Eckhoff tok på seg skylden

Bedre ble det ikke da Tiril Eckhoff skjøt på seg en strafferunde på den stående skytingen på den tredje etappen.

– Vi hang jo med på en måte, men så hang vi ikke med lenger etter min etappe. Det var min feil i dag, sa hun.

Det var tvil rundt formen til Tiril Eckhoff etter at hun var veldig utkjørt onsdag kveld og natt til torsdag. Hun hadde gått seg helt tom på 15-kilometeren. Men det var ingen grunn til å være bekymret for hennes form.

Hun hadde den beste langrennstiden på sin etappe.

Les også

Eckhoff skjøt seg bort igjen - tysk seier på VM-jaktstarten

Les også

Tiril Eckhoff går VM-stafetten

Flere samlingsdøgn

Dermed er det bare en VM-øvelse igjen, og de norske jentene har vært et godt stykke unna medaljer hele veien. Trener Stian Eckhoff er like klar som sportssjef Djupvik på at det blir endringer foran OL-sesongen neste år.

– Vi er på hæla under hele VM. Vi skal trolig tilbake til et opplegg som ligner på det vi hadde inn mot VM på hjemmebane i 2016, sa Stian Ekchoff.

Han er også klar på at norske skiskytterjenter ikke har klart å være i nærheten av det nivået som andre nasjoner har på skytebanen.

– Vi får snu noen steiner og finne på noe nytt. Vi gjorde noen valg inn mot denne sesongen hvor vi kuttet ned på lengden på noen samlinger. Vi ser at det kanskje ikke blir god nok skytetrening sammenlignet med den tyske treningsmodellen. En løsning blir kanskje flere samlingsdøgn, men vi vil også se på hvordan vi skaper bedre struktur på treningen utenom samlinger, sa Eckhoff.

Og Eckhoff har ennå ikke gitt opp håpet om medalje.

– Det Tiril viste i løpya i dag, betyr at hun er mer enn klar til å prestere på fellesstarten søndag.

All grunn til å juble for Laura Dahlmeier og de andre tyske jentene. Dahlmeier tok sin fjerde gullmedalje i mesterskapet. Bare ett løp har hun deltatt i uten å ta gull. Da ble det "bare sølv".
Publisert: