Moa klar for Stuttgart

Mohammed Abdellaoue har undertegnet en fireårskontrakt med Stuttgart.

SKIFTER KLUBB: Mohammed Abdellaoue går til Stuttgart.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Fra neste sesong skal Mohammed Abdellaoue (27) jakte scoringer for Stuttgart. Landslagsspissen undertegnet tirsdag en fireårskontrakt med Bundesliga-klubben.

Nordmannen forlater Hannover etter 103 kamper og 35 scoringer. Forrige sesong slet Moa med å få spilletid, og han mistet siste del av sesongen på grunn av en skade.

Til Stuttgarts nettsted sier den tidligere Vålerenga-spissen at han er glad for å få et klubbytte og at han gleder seg til å spille for laget som i år endte på 12.-plass i 1. Bundesliga.

– Stuttgart er en flott klubb med sterke tradisjoner. Å komme hit er et stort steg framover for meg. Jeg var veldig fornøyd med tilbudet og ønsket meg hit. Jeg er glad for å være i Stuttgart og ser fram til å møte spillerne, tilhengerne og byen, sier Moa.

Ifølge tyske medier betaler Stuttgart om lag 27 millioner kroner (3,5 mill. euro) for den norske landslagsspissen. Han kostet rundt 10 millioner kroner da han ble solgt fra Vålerenga til Hannover i 2010. – Jeg er fornøyd med at vi har klart å skaffe oss Moa. Han er en internasjonalt erfaren spiller med utmerkede ferdigheter. Med ham på laget, får vi mer fleksibilitet i angrepet, sier Stuttgarts sportsdirektør Fredi Bobic.

Stuttgart har vært aktive på overgangsmarkedet siden sesongslutten for en knapp måned siden. Blant andre blir Moa lagkamerat med kantspilleren Konstantin Rausch, som han spilte sammen med i Hannover.

– Overgangen til Stuttgart er bra for både meg og ham (Rausch). Vi kjenner hverandre godt og har god kjemi. Det er en bonus for meg, men jeg ville dratt hit uavhengig av det (om Rausch kom til klubben), sier Moa.

Mohammed Abdellaoue sier at han er glad for å bli værende i Bundesliga, som han mener er den beste ligaen i europeisk fotball.

– Nivået er høyt, og det er mange gode fotballspillere i Tyskland. Du spiller foran 40.000-60.000 tilskuere hver helg, og fotball er stort over hele landet. For meg er det en perfekt liga, og jeg ser fram til å fortsette å spille her, sier han.

På sitt nettsted takker Hannover Moa for innsatsen gjennom tre sesonger og ønsker ham lykke til videre.

 • Kallenavn: Moa
 • Alder: 27 (født 23\. oktober 1985 i Oslo)
 • Yrke: Fotballspiller
 • Klubb: Stuttgart (Tyskland)
 • Tidligere klubber: Hannover, Vålerenga, Skeid
 • Landskamper/mål: 25/6
 • Bundesligakamper/mål: 80/29\. (©NTB)
Publisert:
 1. Tysk fotball
 2. Bundesliga
 3. Hannover 96
 4. VfB Stuttgart

Mest lest akkurat nå

 1. Tenåring tatt med i luftambulanse etter badeulykke i Sirdal

 2. Sandnes Ulf jobber for Berntsen-løsning

 3. Boligbrannen på Eiganes: Navnet på omkommet er frigitt

 4. 54-åring rev hodet av duer i Byparken

 5. Klart for Blink-festivalen med folkeliv: – Det blir skikkelig gøy

 6. Denne uken rives Misjonskirken – nå kommer K8