TIL forsøkte å hente bygutt tilbake til Alfheim – 10 år etter han forlot klubben

Jo Nymo Matland (29) kunne blitt TIL-spiller igjen i vinter, men takket nei. Nå frir han til både TIL og TUIL for en kontrakt fra sommeren av.

Jo Nymo Matland droppet muligheten til Alfheim-comeback.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Etter å ha spilt hele seniorkarrièren i Norge for TIL (2004-07), TUIL (2008-10), Sarpsborg 08 (2011) og Aalesund (2011-15), reiste tromsøværingen Nymo Matland for sitt utenlandseventyr i starten av 2016, da han signerte for belgiske Royal Antwerp i belgisk 1.-divisjon, halvveis ut i sesongen. Klubben greide ikke målet om opprykk og Matland ble lånt ut til klubben KSC Hasselt på nivå tre i Belgia.

Les også

Nymo Matland klar for opprykkskamp i Belgia: – Vinn eller forsvinn

Fire kamper gjenstår av årets sesong og 29-åringen ble nylig kontaktet av TIL da de jaktet en venstreback, før de tidligere denne uka hentet ghanesiske Patrick Kpozo på lån.

– Jeg pratet litt med Svein-Morten (Johansen, sportssjef i TIL, red.anm.) og de ønsket meg, men sa de ikke hadde økonomi enn å gi en lengre avtale enn fram til sommeren. Jeg har også en kontrakt jeg må ut av det her, så da ble det ikke nå, men vi er enig om å holde kontakten, så vi får se hva som skjer, sier Jo Nymo Matland til iTromsø.

Les også

Matland fortsetter i Belgia: – Har hatt nok motgang nå

– Mer langsiktig

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, bekrefter at han var i dialog med Nymo Matland.

– Vi tok en liten runde med Jo og pratet litt i lag. Det er naturlig at man sjekker spillere med tilknytning til Tromsø og har såpass mye eliteserieerfaring som Jo. At det ikke ble noe av nå var litt opp til Jo selv, siden tidsperspektivet var så kort og vi har veldig god dekning fra sommeren av i den posisjonen når Tom (Høgli) kommer, og Lasse (Nilsen) kommer tilbake. Vi ble vel enig om at hvis det skal bli noe, så måtte da ha vært litt mer langsiktig, sier Johansen.

Per nå er det lite som tyder på et comeback i TIL-drakten for 29-åringen i sommer.

– Man vet aldri i fotball, men akkurat nå har vi ikke behov for venstreback i sommer, sier sportssjefen.

Må unngå nedrykk

Med fire kamper igjen er KSC Hasselt tre poeng over streken.

– Nå handler det om å stå løpet ut. Forhåpentligvis gjør vi jobben og unngår kvalik eller nedrykk og da er sesongen ferdig i slutten av april, forteller Nymo Matland.

Etter alle solemerker returnerer han da til norsk fotball.

– Det henger veldig i lufta akkurat nå. Mest sannsynligvis drar vi hjem til Norge med mindre noe spesielt dukker opp. Det er lettere for Silje (Hammervold Hoff, kjæreste, red.anm.) å få seg jobb, men hun har studier her fram til juni.

Jo har også kontrakt som går ut med Antwerp fram til sommeren.

– Men jeg tviler på det blir noe mer her. Jeg skal holde formen ved like. Kanskje er det noen klubber som vil ha meg på prøvespill. Jeg kommer til å reise litt hjem til Tromsø og til Aalesund, forteller Matland.

Les også

Ny belgisk klubb for Matland

Belgia-eventyret over

Når sesongen nærmer seg slutten, er 29-åringen klar på at det vel halvannet året i Belgia ikke ble helt som han hadde håpet på. Nylig ble treneren sparket, fikk en suspensjon på åtte måneder og hele trenerteamet gikk.

– Han hadde en betinget dom fra før, så kokte det over i en kamp der vi fikk to feilaktige straffer dømt imot og han sa en del ting til dommerteamet, så ble det en masse rør. Han hadde tidligere vært president i klubben, så hele teamet gikk og nå har vi en ny trener og trenerteam.

Med trenerbytte også i Antwerp, ble det vanskelig for en ny spiller og komme seg inn.

– Sportslig sett ble det ikke slik jeg hadde håpet på i Belgia, det er ikke til å legge skjul på. Men jeg hadde muligheten til å dra tilbake til Norge i fjor sommer, men jeg reiste også for å lære meg et nytt språk og en ny kultur. Jeg har det bra og har trives veldig bra, selv om det rent sportslig ikke ble helt som jeg hadde håpet på.

Etter at han dro til Hasselt ble han skadet i sin andre kamp og var ute i tre måneder med en hamstringsskade. Siden har han spilt fast på laget.

– Formen har ikke vært helt på topp. Det er blitt litt mål og assists, men det er først nå at jeg kjenner meg helt på topp igjen. Jeg har ikke turt å trene ordentlig, men hatt mer enn nok med å bli klar til kampene. Så nå skal jeg få en god avslutning og holde formen ved like når sesongen er over.

Da håper han på et klubbskifte i sommer.

– Det er naturlig å ha litt kontakt med de to Tromsø-klubbene (TIL og TUIL, red.anm.), men vi får se. Akkurat nå er jeg åpen for det meste, så får vi se om det er noen klubber som vil ha meg på prøvespill.

Publisert:
 1. Jo Nymo Matland
 2. Fotball
 3. Tromsø
 4. Belgia

Mest lest akkurat nå

 1. – Det blir tiltak vi vil merke i hverdagen vår

 2. – Omikron kan være veien ut av pandemien

 3. Frykter du ny korona­bølge? Nå kommer FHI med glad­nyhet

 4. Regjeringen framskynder tredje dose for alle over 45

 5. 14.000 lys skaper hjemmelaget julestemning i Sandnes

 6. 30 millioner ligger i potten