Arsenal-stjernens frekke lobb var ikke nok for Wales

Sikret sterkt bortepoeng uten Gareth Bale.

Aaron Ramsey scoret målet til Wales, men måtte ta til takke med ett poeng mot Serbia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Serbia – Wales 1–1

Wales tok ledelsen med Aaron Ramseys frekke straffescoring, men måtte nok en gang ta til takke med uavgjort i VM-kvalifiseringen etter 1–1 borte mot Serbia.

Fjorårets EM-semifinalist er fortsatt ubeseiret, men likevel i poengnød. Søndagens uavgjort var Wales’ femte på rad i jakten på en plass i neste års VM i Russland.

Med seier ville det kun vært to poeng opp til tabelltoppen i gruppe D, men waliserne må i stedet konstatere at det nå er fire poeng opp til Serbia og toer Irland med fire kamper igjen.

Ramsey ga Wales ledelsen med en «Panenka-aktig» straffe etter 35 minutter. Arsenal-profilen lobbet ballen i mål, og det gjorde han på den samme banen Antonín Panenka 41 år tidligere avgjorde EM-finalen med sin berømte straffevariant. Tsjekkoslovakia slo Vest-Tyskland 5–3 i straffesparkkonkurransen.

Wales fikk muligheten fra ellevemeteren da dommeren dømte en noe billig straffe for holding i Sam Vokes’ trøye.

I annen omgang presset Serbia på for utligning, og til slutt lyktes det for hjemmelaget. Etter 73 minutter gjorde Aleksandar Mitrovic 1–1. Newcastle-spissen scoret også da lagene oppnådde samme resultat i Cardiff tidligere i kvalifiseringen.

Wales måtte søndag klare seg uten Real Madrid-stjernen Gareth Bale.

Les også

Martin Ødegaard reagerer på påstander om seg selv: – Overhodet ikke sant

Berget irsk poeng

Tidligere søndag var Irland på god vei mot sitt første tap i VM-kvalifiseringen, men fem minutter før slutt reddet Jonathan Walters 1–1 hjemme mot Østerrike.

Martin Hinteregger hamret Østerrike i ledelsen etter en halvtimes spill i Dublin. Scoringen kom etter et hjørnespark.

Gjestene var svært nær å doble til 2–0 i sluttminuttene, men West Ham-keeper Darren Randolph vartet opp med en kanonredning. Like etter var Walters treffsikker og satte inn utligningen med et hardt skudd.

Les også

Spillerne roser Lagerbäcks tydelighet: – Det er enklere for oss

Annullert

Stoke-angriperen har gjort fem av Irlands syv siste kvalifiseringsmål på hjemmebane. Walters er med andre ord en mann å regne med i egen storstue.

Irene trodde de hadde tatt alle poengene da Shane Duffy kjempet ballen over målstreken, men dommeren annullerte scoringen.

Poengtapet kan koste Østerrike dyrt. Laget trengte en seier for å melde seg på i toppen. Østerrikerne ligger på fjerdeplass med åtte poeng. Wales har like mange poeng på plassen foran.

Det endte 2–2 mellom Moldova og Georgia. Sistnevnte lå under med to mål til pause, men slo tilbake i annen omgang. Begge er sjanseløse i jakten om en VM-billett.

(©NTB)

Publisert: