Svensk idrettsleder anklaget Zlatan for doping - nå er han dømt for uttalelsene

Svenske dømt for grov ærekrenkelse.

Zlatan Ibrahimovic vant frem i retten etter å ha saksøkt Ulf Karlsson
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ulf Karlsson er i Värmlands tingrett dømt for grov ærekrenkelse etter at han uttalte at Zlatan Ibrahimovic kan ha vært dopet under spissens tid i Juventus.

Zlatan valgte å gå til sak mot den tidligere friidrettstreneren til tross for at Karlsson i etterkant har bedt om unnskyldning. Karlsson mente at han i en debatt uttrykte seg både uklart og uheldig om svenskenes superspiss. Han sto også fast ved sine uttalelser i et avisintervju i etterkant av paneldebatten.

Les også

Mourinho om Zlatan: – Han er 35 år, men det virker ikke som om han er mer enn 25

– Selv om uttalelsene ikke inneholder en direkte påstand om at Zlatan Ibrahimovic skal ha vært dopet, så har tingretten funnet at uttalelsene, i den sammenhengen de ble gjort, ikke kunne bli oppfattet på en annen måte enn at de ga uttrykk for at Zlatan kan ha vært dopet under sin tid i Juventus, skriver tingretten i en pressemelding.

Karlsson er i Värmlands tingrett dømt for grov ærekrenkelse og må betale 23.000 kroner. Zlatan var selv ikke til stede i retten, men hans advokat anførte at Karlsson burde ha innsett at uttalelsene kunne få stor spredning og at han derfor måtte bli dømt for grov ærekrenkelse.

Les også

Zlatan: – Jeg kan spille til jeg er 50 år

Ibrahimovic har tidligere krevd at Karlsson også skal dekke begge parters sakskostnader, men i dommen heter det at partene må betale sine egne kostnader.

(©NTB)

Publisert: