«Always look on the bright side of life»

SUPPORTERBLOGG: Viking-supporteren i meg er egentlig rasende, den godt skjulte fotballromantikeren i meg klarer ikke å unngå å bli rørt.

Vidars Andreas Westly blir omringet etter at 2. divisjonsklubben slo ut Viking. Westly scoret 1-1-målet. Foto: Tommy Ellingsen

 • Tore Asheim
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er egentlig ganske utrolig at det går an for et Tippeliga-lag å ryke mot Vidar. Det er greit nok at de slo ut Bryne, som er en bra ting all den tid ydmykelsen over å tape mot dem er enda verre enn det å tape mot Vidar, men selvsagt skal Vking være et klart bedre lag enn miljøklubben fra Lassa. Det er de enkle tingene å si. Jeg kan også slakte spillere og treners inngang til dette oppgjøret. Det er jo relativt vanlig for min del å sparke hardt i både spilleres og treneres retning når jeg ikke er fornøyd med det jeg får servert.

Likevel velger jeg å ikke gjøre det ved denne anledningen. Ikke fordi det ikke var en pinlig affære. Det var det. Ikke fordi vi ikke har tapt potensielt store pengesummer og kke fordi vi ikke har mistet den ene muligheten vi hadde til å vinne noe i år. For det har vi. Det har vi så til de grader.

Les også

Viking-spillerne skammer seg over cupfiaskoen

Abnormalitet

Pengene ville virkelig vært sårt tiltrengte, alle vet hvor dårlig økonomien i Viking er. Vel, vi vet hvor dårlig den fremstår nå, om et par uker finner en sikkert nye tall ut av glemselen og det ser enda verre ut enn det gjør nå. Dette er ikke akkurat de kjekkeste ukene i min tid som Viking-supporter.

Tore Asheim, Viking-supporter

Grunnen til at jeg likevel ikke tar helt av i forbindelse med denne kampen, selv om det muligens ville vært fortjent, er fordi dette faktisk er en av grunnene til at cupen er så fantastisk. Dette er en av grunnene til at vi liker fotball til å begynne med. At slike bomber skjer. Og det er en bombe. Det er pr. definisjon en cupbombe når et lag fra Tippeligaen ryker mot et lag fra andredivisjon, selv om laget fra andredivisjon har vist gode takter den siste tiden.Det er en abnormalitet at Viking ryker mot slik motstand. Vanligvis gjør vi ikke det. Vanligvis er vi ikke laget som blir utsatt for en genuin cupbombe. Vanligvis ryker vi bare mot Bryne, og det er den største smellen vi går på. Den svir egentlig langt verre. Å se baneinvasjonen fra Lassa gjør meg faktisk litt varm om hjertet.

Les også

- Viking-skalpen er et minne for livet

Les også

Fem eliteserielag ut av cupen

Passende i disse Leicester-tider

Fordi det er dette som er fotball. Det er ikke de store anleggene og de store lønningene, det er en humpete bane på Lassa i begynnelsen av mai måned. Det er store Viking mot lille Vidar. Og det er spillere Viking (og Bryne) har kassert. Som får sin lille revansje. Og i disse Leicester-tider er det passende at det også her forekommer et slikt resultat. Det er aldri feil med litt gammeldags romantikk i fotballen.

Det skal sies at jeg her nok må ta med at en del av de på Vidar-huset som feirer i kveld ikke akkurat har et forsonlig blikk på Viking. Det er mye historikk der, og det gjør at disse feirer litt mer kraftig i dag enn ellers. Det skal de få lov til. Jeg håper av hele mitt hjerte at Vidar avanserer enda lengre i turneringen. Det er bra med askeladder. Det er trist med forutsigbarhet. Viking vinner denne kampen 9 av 10 ganger, i dag var den tiende gangen. Så får heller en eventuelt slakt av klubb og støtteapparat i Jåttå avvente til etter kampen mot Tromsø.

Les også

 1. Viking ute av cupen

 2. «Skam dere, eliteserielag!»

Publisert:
 1. Supporter
 2. Vidar FK
 3. Viking FK

Mest lest akkurat nå

 1. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

 2. Større leteaksjon etter savnet mann i Sokndal

 3. Banksjef ble hytteutbygger på heltid i Sirdal

 4. Jostein Sørstrønen (58) og Arne Bernt Paulsen (64) har ikke vært i stand til å ta opp kampen for de drepte døtrene. Før nå.

 5. Hvorfor er det ikke et folkeopprør mot elektrifisering av sokkelen?

 6. Leiligheten er bare 33 kvm. Slik fikk de den til å føles dobbelt så stor.