Søderlund takker Markus Henriksen for den forløsende scoringen

Etter 970 målløse landslagsminutter kunne Alexander Søderlund (28) endelig slippe jubelen løs. Etterpå takket han Markus Henriksen (23).

Alexander Søderlund peker her på Markus Henriksen etter 2-0-scoringen mot Malta. Spissen gir Henriksen mye av æren for målet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ULLEVAAL STADION: Han har bøttet inn mål for Rosenborg denne sesongen, og omtaler det selv som sin beste sesong i karrieren.

Men på landslaget gikk Søderlund 20 kamper – og 970 spilleminutter – uten å score mål.

Så – i det 52. minutt mot Malta – løsnet det endelig.

Per Ciljan Skjelbred, Jo Inge Berget og Haitam Aleesami kommer løpende til Markus Henriksen og Alexander Søderlund som sto bak Norges 2-0-scoring.

Fra fem-seks meter var det nesten umulig å bomme, og etterpå var det bare å slippe jubelen løs.— Det var Markus Henriksen som gjorde en fantastisk jobb. Han dro av en spiller og la den inn foran mål. Heldigvis var jeg først på den, sier han om målet.

Les også

Her bryter Søderlund endelig «målforbannelsen»

Les også

Slik kan Norge likevel gå til EM

Planlagt feiring i lang tid

For å feire det store øyeblikket i karrieren løp han mot innbytterbenken og hoppet i armene på reservekeeper Rune Almenning Jarstein.

— Det var en planlagt feiring sammen med Jarstein. Vi har planlagt det i flere kamper, så det var godt endelig å får gjort det, smilte han.

«Når kommer det første målet, Alex?» er et spørsmål han har fått på utallige landslagssamlinger den siste tiden.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var både lettet og glad på Søderlunds vegne.

PLANLAGT FEIRING: Alexander Søderlund hoppet opp i armene på landslagets reservekeeper Rune Almenning Jarstein etter at spissen satte inn sitt første mål på landslaget.

— Det er ingen tvil om at det var forløsende for Alex. Vi har vært veldig fornøyd med ham tidligere også, men mentalt for ham er dette veldig forløsende, fastslo Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Høgmo roser Søderlund: - Gledelig

— Søderlund fortsetter å levere veldig godt. Forsvarsspillet hans var strålende. Han bandt opp motstandere, var god med ballen og kom til sjanser igjen. Det er veldig gledelig at han fikk uttelling, la han til.

Mot Bulgaria og Kroatia ved forrige korsvei spilte han meget bra, men målet uteble imidlertid.

Nå slipper han det spørsmålet for all fremtid.

— Det har ikke vært noe problem, det har gått veldig fint. Null problem, men selvfølgelig deilig å få et mål.

Han er veldig fornøyd med hvordan 2015 har gått på fotballbanen.

Søderlund: - Min beste sesong

Rosenborg feier mot seriegull, er i cupfinalen og spiller europacupfotball. På landslaget får han også endelig full tillit.

— Det har vel vært min beste sesong så langt, så får vi bare håpe at det fortsetter. Det er mange store og gøye kamper igjen, så det er bare å kjøre på.

Tirsdag venter Italia i Roma. Det tror han blir en annen opplevelse.

— Italia har et godt lag, og alle spillerne er i verdensklasse. Det er veldig gøy å spille mot slike lag. Vi kan klare det, jeg er ikke redd for det.

På forhånd var det flere spørsmål om han i det hele tatt kunne spille kampen. Tåen skapte nemlig noen problemer.

— Jeg scoret med tåen, det var deilig det, smilte han.

- Hvor mange kilo mistet du fra skuldrene med det målet?

— Jeg er vel akkurat like tung som før.

Publisert: