Ny Oilers-nedtur mot Stjernen: - Jeg er ikke bekymret

Men Petter Thoresen medgir at han er betenkt over det Oilers har levert den siste tiden.

LAR SEG IKKE IMPONERE: Oilers-trener Petter Thoresen har sett laget sitt gi fra seg mye poeng den siste tiden. Foto: Pål Christensen

 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Kristian Oftedal Kvendseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Stjernen-Oilers 3-1

 • Jeg er ikke bekymret. Men det er klart at dette ikke er noe gøy, sier Petter Thoresen til Aftenbladet.

Lørdag var det en lettet Oilers-trener som kunne innkassere tre poeng etter 2-1 over bunnlaget Lillehammer. Tirsdag måtte samme mann innse at Oilers leverte en ny skuffende kamp da serielederne tapte mot Stjernen.

Med tre tap på de fire siste kampene har Oilers gått fra å se ut som suverene seriemestere til å se ut som et lag som faktisk kan finne på å rote bort gullet på oppløpssiden. Dersom Lørenskog vinner torsdagens kamp mot Sparta vil bare fire poeng skille de to lagene når fire serierunder gjenstår. Oilers møter for øvrig Lørenskog i siste serierunde – og har ikke råd til noen feilskjær hvis de vil unngå en ren seriefinale i siste kamp.

— Jeg kan ikke si at jeg føler at vi har kontroll. Ikke når vi presterer som dette. Jeg registrerer at vi har gitt bort mange poeng i det siste. Det er aldri betryggende. Vi må bare prøve å bli bedre, og ikke tenke så mye tabeller og sånn, sier Thoresen.

 • Sett denne? Disse skrekktallene må Oilers forbedre

Hjelle storspilte

Mot Stjernen tirsdag kveld fikk Oilers riktignok starten de hadde håpet på. Philippe Cornet ordnet 1-0 i overtall etter bare to minutter, Men så ble det hele egentlig ganske svart for serielederne som sliter stort om dagen. To kjappe Stjernen-scoringer midtveis i perioden snudde kampen – det andre i spill fem mot tre etter en svært billig Oilers-utvisning. Derfra og inn jobbet Stjernen heroisk for poengene.

3-1-scoringen kom på samme måte som den første – etter en strålende utført kontring. Da hjalp det lite at Oilers var det klart beste laget. Spesielt i midtperioden rundspilte de tidvis motstanderen uten å få uttelling. At Brady Hjelle, som i likhet med de fleste andre keeperne Oilers har møtt den siste tiden leverte storspill, sier minst like mye om kvaliteten på avslutningene til Oilers som Stjernens amerikanske målvakt.

- Må bli bedre

 • Vi mangler en del. Det handler både om det vi gjør med pucken og hvordan vi lukter på returer og sånn. Stjernen gjør en god kamp. De scorer to mål på kontringer i tillegg til ett i spill fem mot tre, sier Thoresen.

- Er du bekymret for utviklingen i laget ditt inn mot sluttspillet?

 • Nei, jeg bare registrerer at vi må bli bedre. Vi får ikke ting til å sitte om dagen. Dan Kissel og Peter Lorentzen er skadet, og det merker vi. Vi er nok mer sårbare enn vi har vært tidligere. Bredden er kanskje ikke den samme. I denne kampen spilte jeg nesten hele kampen med tre rekker. Så må vi være mer effektive. Det preger oss at vi ikke scorer mer, sier Oilers-treneren.
Les også

Thoresen ønsker seg hodebry

Les også

Halvparten av Oilers-avtalene går ut – må jakte 20 millioner i knalltøft marked

Vi merker oss

 • Henrik Solberg gikk i garderoben mot slutten av den første perioden etter en forkjært satt takling. Ifølge Oilers-lege Morten Munkvik skal det ikke dreie seg om en hodeskade. Solberg skal sjekkes nærmere onsdag.
 • Oilers har spilt seks kamper etter at det ble klart at Pål Gulbrandsen blir ny Oilers-trener fra og med neste sesong. De har vunnet to og tapt fire.
 • Poengkonge Josh Soares står med ett poeng på de siste seks kampene. Før det hadde han 20 strake kamper med poeng.
 • Oilers er fortsatt eliteseriens mestscorende lag. Den siste tiden har de imidlertid slitt mer. Vi må tilbake til hjemmekampen mot Stjernen (5-1-seier) i midten av januar for å finne forrige gang Oilers scoret mer enn tre mål i en kamp.
 • Philippe Cornets 1-0 scoring i overtall var den første på de siste 26 overtallsforsøkene for Oilers.

Les også

 1. Kan Kristiansens retur løfte Oilers?

 2. Skrekktallene som må forbedres

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Stjernen Hockey
 3. Stavanger Oilers

Mest lest akkurat nå

 1. 29 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 2. Nye regler om farts­grenser på sjøen

 3. Naboer reagerer på Velde Pukks planer: – Det blir en jevn strøm av lastebiler her

 4. Gunnar Garfors har reist Norge rundt i ni måneder. Her er hans beste tips for unike turer

 5. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune

 6. Står du nær en som sliter psykisk, er det særlig en feil du bør unngå