Thoresen - Veldig moro å se at spillerne var så kvikke og klare fra start

Stavanger Oilers tok en ny seier da Stjernen ble slått 6-3 søndag kveld, men lufta gikk litt ut av serielederne på egen is.

Stavanger Oilers kontrollerte hele kampen da de tok en ny seier mot Stjernen (Arkivfoto) Foto: Anders Minge

 • Camilla Klovning
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Stavanger Oilers 6-3 Stjernen

Stjernen hadde nemlig aldri tatt poeng mot Oilers i DNB Arena og vertene sto med hele 35-5 i målforskjell på seks innbyrdes oppgjør i hallen før søndagens kamp. Og den første perioden i Stavanger ble også et mareritt for Fredrikstad-laget.

Det startet allerede etter 40 sekunder da Jean-Michel Daoust fikk godkjent et omdiskutert mål til 1-0 for vertene. Oilers fikk den starten de ville ha, og brukte de neste minuttene på å mørne laget fra Østfold. Og da Daoust satte inn dagens andre til 2-0 etter 8.13, raknet det for Stjernen.

Vertene la på til 3-0 ved Josh Soares etter 12.16, før Stjernen pådro seg sin første utvisning i kampen. Overtallet var bare ni sekunder gammelt da Dan Kissel nådeløst økte til 4-0 etter 12.47, og bare to minutter senere ville Anders Tangen Henriksen være med på moroa da han satte inn 5-0. Stjernen fikk et trøstemål ved Robin Axbom snaut to minutter før pause, men med stillingen 5-1 etter 1. periode, så det ut til at Oilers kunne snuse på klubbens største seier i historien. 9. desember 2012 ble nemlig Rosenborg slått 13-1 i DNB Arena, og med samme tempo i fortsettelsen var klubbrekorden innen rekkevidde for Petter Thoresens menn.

Og det så også svært lovende ut da Mathias Trettenes gikk på et nydelig soloraid fra egen blålinje, fintet ut to-tre Stjernen-spillere, skar inn i gjestenes sone i stor fart og smalt pucken i lengste hjørne til 6-1 etter snaut to minutter av midtperioden. Så sluttet Oilers å spille hockey.

Foten av pedalen

Stjernen hadde nemlig på langt nær resignert, og da hjemmelaget begynte å slurve og presisjonen forsvant, var veien plutselig kort til keeper Henrik Holm og Oilers-målet. Gjestene reduserte først til 2-6 ved Lasse Fjeldstad etter 30 minutter, før Jordan George satte inn nok et mål for Fredrikstad-laget til 6-3 bare 20 sekunder før pause.

2. periode endte dermed 1-2 og med 12-16 i skudd, noe Oilers-trener Petter Thoresen neppe var særlig fornøyd med.

Serieleder Oilers, som sto med 13 strake seirer mot Stjernen på hjemmeis og 12 strake seirer i innbyrdes oppgjør totalt, hadde med andre ord mye å rette på før den tredje og siste perioden.

Hjemmelaget klarte imidlertid aldri å finne tilbake til nivået fra 1. periode, og 3. periode endte målløs i DNB Arena. Dermed vant Oilers til slutt 6-3 etter én fantastisk og to høyst middelmådige perioder. Skuddstatistikken for 3. periode endte på 18-8, og Oilers vant skuddstatistikken totalt 50-32. ## Roser førsterekken

— Vi spilte en glitrende 1. periode, og det var veldig moro å se at spillerne var så kvikke og klare fra start. Førsterekka var skikkelig gode de første 20 minuttene og står for mye av det vi har, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet like etter kampslutt i DNB Arena.

Han lar ikke den langt svakere midtperioden ødelegge humøret.

— Jeg synes vi gjorde en del bra også i 2. periode, men vi slurvet mer og presisjonen var langt dårligere. Det er likevel bedre å åpne bra og så slakke litt av utover i kampen enn å starte dårlig og havne bakpå. Vi klarte ikke å holde konsentrasjonen oppe etter 5-1 i 1. periode, og selv om vi tapte de to siste periodene 1-2, er jeg egentlig ganske fornøyd. Dette er langt bedre enn å måtte beintoppe laget i 3. periode når vi har ny kamp allerede tirsdag, sier Thoresen.

Oilers-treneren er først og fremst opptatt av å rose førsterekken, som sto bak fire av lagets seks mål søndag kveld.

— Førsterekka er beholdningen vår for tiden, men det er skuffende at det er så mange som ikke leverer og produserer. At enkelte av spillerne havner med minus i denne kampen er rett og slett for dårlig. Det er flere som bør bidra mer, sier han.

Allerede tirsdag venter en ny hjemmekamp for Oilers mot langt bedre motstand. Da gjester Storhamar DNB Arena.

— Jeg klarer å takle at vi ikke spiller gallahockey i hver kamp, og er sikker på at spillerne vet at vi må spille langt mer strukturert mot Storhamar. Jeg begynte å forberede meg til den kampen allerede etter 1. periode. Kanskje gjaldt det spillerne også, undrer Oilers-sjefen, som skryter av tomålsscorer Jean-Michel Daoust, som scoret både 1-0 og 2-0 og hadde en assist på 4-0. — Dette føles veldig godt. Jeg har ventet på én av disse kampene, og nå kom den endelig. Poengene har sittet langt inne for min del denne sesongen, men i dag synes jeg både jeg og laget gjorde en god kamp, sier Daoust, som nå står med poeng i de fem siste seriekampene for Oilers.

Les også

 1. Drømmen gikk i oppfyllelse for Oilers-talent

 2. Oilers-revansje på Lillehammer

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Stavanger Oilers
 3. Stjernen Hockey

Mest lest akkurat nå

 1. Frp: – En helt forferdelig situasjon familien har havnet i

 2. Mange bruker el­tann­børsten feil. Her er tre pusse­triks som kan spare deg for tusen­lapper

 3. Vil koronateste elever to ganger i uken

 4. Stopper søppeltømming etter smittetilfeller

 5. Neville om Super League: – Solskjær kan stoppe det

 6. Høyeste bensinpris på over et år