Dette skal Brann hente i vinter

BAK NYHETENE: Brann gikk berserk på overgangsvinduet i sommer. Men også foran neste sesong ser de etter flere forsterkninger.

SER ETTER FORSTERKNINGER: Rune Soltvedt og Lars Arne Nilsen er ikke ferdig med å oppgradere stallen før neste sesong. De er i markedet og leter etter nye spillere på minst tre konkrete posisjoner.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Brann solgte Sivert Heltne Nilsen i sommer, men sukret pillen ved å stå for den kanskje mest omfattende handlerunden i klubbens historie. Syv spillere ble signert i løpet av sommermånedene – tre av dem slutter seg til Brann-troppen først i januar.

Midtstopperen Jesper Löfgren fra Mjällby, midtbanemannen Kristoffer Løkberg fra Ranheim og veterankeeper Håkon Opdal fra Start.

Anders Pamer, kommentator i Bergens Tidende.

Man skulle kanskje tro at det holdt. Slik er det ikke. For også denne vinteren kommer Brann til å shoppe. Ikke så rent lite, heller.

Det henger naturligvis sammen med at Daniel Braaten og Peter Orry Larsen forlater Brann. De blir neppe alene om det. Spørsmålstegnene er nemlig mange:

  • Deyver Vega verker etter å skifte klubb etter en ny sesong med tilnærmet null tillit, og har kontrakt med Brann ut juni.
Les også

«Nå har Brann sjansen til å satse ungt»

Les også

NFF snur etter kritikk: Brann og Molde får medaljeseremoni likevel

VIL BORT: Deyver Vega
  • Bismar Acosta murrer etter en sesongavslutning han stort sett har betraktet fra innbytterbenken.
GRETTEN: Bismar Acosta
  • Ludcinio Marengo har hatt vansker med å tilpasse seg Lars Arne Nilsens spillestil og har et halvår igjen av sin kontrakt.
KORT TID: Ludcinio Marengo har få måneder igjen av kontrakten.
  • Steffen Lie Skålevik leser skriften på veggen etter innkjøpet av Daouda Bamba og forlater trolig Brann i vinter – budene har allerede begynt å komme.
OMSVERMET: Brann har allerede avslått et bud på Steffen Lie Skålevik fra Sarpsborg 08.
  • Amer Ordagic har ikke spilt stort for Brann. De gangene han har vært på banen, har han ikke akkurat dominert. Bosnieren har også bra betalt og tar opp en plass i Branns fulle kvote av utenlandskutviklede spillere.
NULL TILLIT: Amer Ordagic.
  • Vito Wormgoors familie er i Nederland, og det er rikelig med agentvirksomhet rundt ham. Kapteinens fremtid er usikker.
FAMILIEN ER HJEMME: Vito Wormgoors familie har flyttet tilbake til Nederland. Det er usikkert om pappa flytter etter.
  • Det er fremdeles i det blå om Samuel Sahin-Radlinger blir kjøpt eller innlånt til en ny sesong. Også her kan Brann komme til å handle.
WAS PASSIERT? Samuel Sahin-Radlingers utlån er straks over. Det er helt usikkert om hans fremtid er i Bergen.
  • Vidar Ari Jónsson har vært på utlån i år og har en lang vei frem til laget. At han skifter klubb virker sannsynlig, nesten opplagt. Det vil også frigjøre en plass i utenlandskvoten.
VEKK FOR GODT? Vidar Ari Jónsson har vært hjemme på Island på utlån. Hans fremtid i Brann er høyst usikker.

Det er altså rikelig med usikkerhetsmomenter. I en del av posisjonene er erstattere allerede på plass. Men hvis man studerer listen over, er det temmelig tydelig at Brann ganske fort kan få et kantproblem – i og med at Braaten er ferdig og Marengo og Vega begge vurderer å følge etter ham opp Idrettsveien.

BT vet at Brann ser etter kantspillere. Men både Lars Arne Nilsen og sportssjef Rune Soltvedt har en svakhet for spillere som kan bekle både back og kant. Det er en slik kombinasjonsløsning som står øverst på Brann-ledernes ønskeliste.

Det er også på det rene at Brann ser etter en sentral midtbanespiller. Det er det flere årsaker til. En av dem er Peter Orry Larsen, en annen Amer Ordagic. En tredje er at Nilsen ønsker mer fleksibilitet i midtbaneleddet, for å kunne utnytte Ruben Yttergård Jenssens styrker bedre (og for å kamuflere hans svakheter). Den riktige signeringen vil gjøre Brann i stand til å spille 4–2–3–1 i enkelte kamper, og å få et alternativ til i ankerrollen i den opprinnelige Nilsen-oppstillingen 4–3–3.

Brann ser etter en fysisk sterk mann – en spiller som aller helst også skal ha fart.

BT er også kjent med at klubben fortsatt bruker energi på å kartlegge det europeiske spissmarkedet. Det henger først og fremst sammen med usikkerheten rundt Skålevik, samt at Azar Karadas nærmer seg pensjonisttilværelsen.

Hør Ballspark sin livepodkast med Fredrik Haugen og Erik Huseklepp!

Publisert: