Blytung mesterligakveld for Mjelde - Graham Hansens klubb ble for sterke

Mens Ada Hegerberg og Lyon har et godt utgangspunkt foran returkampen.

TUNGT: Maren Mjelde og Chelsea tapte hjemme for Wolfsburg i Mesterligaen søndag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

CHELSEA-WOLFSBURG 1–3/MANCHESTER CITY-LYON 0–0

Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg tok første stikk mot Maren Mjelde og Chelsea i semifinalen i kvinnenes mesterliga søndag. Tyskerne vant 3-1 i London.

Mjelde spilte hele kampen i Chelseas midtforsvar og fikk se lagvenninne Ji So-yun gi laget ledelsen etter kun tre minutter.

Wolfsburg svarte imidlertid etter 18 minutter da islandske Sara Gunnarsdottir utlignet til 1-1. Et selvmål av Millie Bright etter 43 minutter sørget for at Hansens lag gikk til pause med ledelse.

Lara Dickenmann økte til 3-1 etter 66 minutter. Det gjør at Wolfsburg har et strålende utgangspunkt før hjemmeoppgjøret.

Caroline Graham Hansen ble tatt av banen etter 78 minutter.

Norge har ytterligere to innslag hos de to lagene, men Maria Thorisdottir (Chelsea) og Kristine Minde (Wolfsburg) var ikke med søndag. Thorisdottir er skadd, mens Minde ikke er spilleberettiget i mesterligaen for den tyske klubben.

Les også

Seks norske fotballspillere har spilt en Champions League-finale. Maren Mjelde kan bli den første fra Bergen.

Målløs Hegerberg

Ada Hegerberg måtte for annen mesterligakamp på rad gå målløs av banen, men Lyon har et godt utgangspunkt etter 0-0 borte mot Manchester City.

Det var gjestene fra Lyon som dominerte semifinalen i Manchester med 24-5 i avslutninger, men de aller fleste endte utenfor eller ble blokkert.

Hegerberg tangerte allerede i første kvartfinale sesongrekorden til Celia Sasic på 14 mesterligascoringer. Med sitt neste mål tar hun rekorden alene, men det kom verken i returkampen mot Barcelona eller i første semifinale mot Manchester City.

Ada Hegerberg mangler fortsatt et mål på å være mestscorende spiller i en mesterligasesong, men Lyons 0-0-kamp mot Manchester City gjør finalesjansene store. Foto:

Returkampen på Stade de Lyon vil være anledning god som noen. Da jager Lyon en ny finaleplass i turneringen laget har vunnet de to siste årene og fire ganger totalt.

Lyon slo ut Manchester City i fjorårets semifinale og gjør det mer enn gjerne igjen.

Publisert:
  1. Caroline Graham Hansen
  2. Ada Hegerberg
  3. Maren Mjelde
  4. Manchester City

Mest lest akkurat nå

  1. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

  4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

  5. Europas største ugle stopper liten hytte på Jæren

  6. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig