– Det er en fantastisk sjanse til revansj

Ronaldo hadde ingen god forklaring på hvorfor Brasil aldri har slått Norge. Spørsmålet fikk han på pressekonferansen foran omkampen.

Ronaldo klapper målscorer Tore André Flo på ryggen. En symbolsk handling for trøyeholdingen av den samme Flo for 20 år siden? I forgrunnen Drillo som skal lede det norske laget.
Publisert: Publisert:
To av hovedpersonene fra sankthansaften i 1998 på Hotel Continental fredag ettermiddag. Ronaldo og Tore André Flo. Flo scoret ett mål. Til venstre for Ronaldo sitter Emerson og til høyre ofr Flo sitter trener Egil Drillo Olsen.
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Ronaldo er den aller største stjernen. Han ble spurt hvorfor Brasil aldri har slått Norge.

– Vi er klar over at dette er historisk og vi er innstilt på å ta opp igjen denne rivaliseringen. Vi er nå i Oslo som er en veldig fin by og været er fint, sier Ronaldo og prøver å unngå selve spørsmålet.

Han fikk derfor nok en gang spørsmålet om hvorfor Brasil ikke har slått Norge.

– Fotballen er fantastisk og det er jo fantastisk at vi får en ny sjanse nå 20 år etter, sier han uten å ha noen god forklaring på hvorfor det er blitt slik.

Det var meget god stemning på pressekonferansen da brasilianske og norske stjerner mimret over fotballkampen for 20 år siden. Ronaldo var ett eneste stort glis og lovet at det skulle bli gøy både på banen og i Oslo denne helgen.

Baktanker

– Jeg lurer på hvorfor dere har lagt denne kampen til en lørdag når de brasilianske spillerne har muligheten til å oppleve Oslo en fredag kveld. Har dere en baktanke her? spør Ronaldo og gliser.

– Jeg regner med at Ronaldo scorer to mål og at vi scorer to mål, fortalte Emerson.

Han var en av de yngste spillerne i den brasilianske troppen for 20 år siden. Han satt på benken da Brasil tapte for Norge i Marseilles.

– Vår rolle blir å vise frem et godt bilde av Brasil. Derfor tror jeg det blir en fin begivenhet.

Det er Aftenposten som arrangerer omkampen i samarbeid med NFF og NRK.

Målscorer med metallhofter

Da har brasilianerne foreløpig snakket seg ferdig.

– Gleder meg skikkelig til å spille kamp. Men vi tror det blir mer artig enn at det blir bra spill. Jeg skal ta meg en prat med Drillo. Jeg vil ha ballen i beina og ikke ha noen lange løp, fortalte Tore André Flo.

Flo har fått to nye hofter siden han scoret det utligningsmålet til 1–1 i kampen mot Brasil for 20 år siden. Men han mener at han har klart å trene seg såpass opp etter hofteoperasjonen for snart to år siden til at han skal kunne prestere på et anstendig nivå.

Drillo skal lede det norske laget lørdag som han gjorde det for 20 år siden. Han lovet lange baller og mye løping med et skjevt smil.

Straffekonk

Kampen skal avgjøres på straffesparkkonkurranse dersom det ikke avgjøres i løpet av to ganger 35 minutter.

Frode Grodås som står i mål for Norge både da og nå påstår han har sjekket hvor de brasilianske spillerne har satt straffene.

Drillo skal lede det norske laget som han gjorde det i 1998. Han har taktikken klar.

– Vi bruker den samme metoden som i 98. Vi banker ballen så langt som mulig og løper. Jeg har snakket med løpsmaskinene Roar Strand og Øyvind Leonhardsen, og de er intakte, fortalte Drillo med et skjevt smil.

Den uforglemmelige kampen

Frode Grodås, Tore André Flo og trener Egil Drillo Olsen er til stede fra det norske laget. Det er Ronaldo, Cesar Sampaio og Emerson laget som representerer Brasil på pressekonferansen.

I tillegg er mannen som kommenterte kampen for NRK, Arne Scheie, selvfølgelig til stede.

De brasilianske stjernene fra 98 kom for øvrig kledelige 20 minutter forsinket.

Knapt noen idrettsbegivenhet står sterkere i det norske folket enn det som skjedde sankthansaften for 20 år siden.

Den sene kvelden hvor Norge slo Brasil. Den sene kvelden hvor det utenkelige skjedde. Norge vant 2–1 etter straffesparket helt mot slutten. Kjetil Rekdals mål med gule sko er for lengst innlemmet i norsk felles fotballmytologi.

Nå skal mange av dem som var med på «Mirakelet i Marseille», møtes igjen.

Les også

Scheie om VM-dramaet i Marseille: – Jeg visste knapt hvor jeg var

Lørdag møtes de gamle rivaler til en omkamp 20 år etter. I ettermiddag blir det arrangert pressekonferanse i forbindelse med 20-årsmarkeringen på Ullevaal stadion lørdag ettermiddag.

Publisert: