Mexico fortsetter VM-festen

Mexico helte ytterligere bensin på VM-bålet da Sør-Korea ble slått 2-1. Latinamerikanerne ligner en VM-joker.

Javier Hernandez scoret 2–0-målet som mest sannsynlig sender Mexico videre. Foto: DAMIR SAGOLJ / X90027

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Da Javier Hernandez, alias Chicharito, avsluttet en praktfull kontring til 2-0 med scoring etter 68 spilte minutter var løpet kjørt for Sør-Korea.

Laget fra Asia er mer eller mindre ute av mesterskapet etter kun to spilte kamper. Kun syltynn teori gir sørkoreansk avansement.

Les også

Mexico-legenden er på Trumps svarteliste. Det får han merke i VM.

Mexicos Javier Hernández feirer med Hirving Lozano etter 2-0-målet mot Sør-Korea. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB scanpix

Målet var Hernández' 50. på landslaget. Ingen fra Mexico har noen gang scoret flere. Før scoringen hadde det luktet mexicansk seier i lang tid allerede. Mexico var best på banen, og de dominerte på tribunen.

Med seks poeng og 3-1 i målforskjell etter to spilte kamper er Mexico langt på vei videre til åttedelsfinalen. Mye skal gå galt om de ikke avanserer.

Les også

Siw røykte 20 sigaretter om dagen i 30 år. Nå løper hun minimum 15 kilometer hver dag.

Les også

Belgia er gode. Men gullsnakk nå er tullsnakk.

Landslagssjef Juan Carlos Osorio var ingen populær mann i Mexico før VM. Mange ønsket å få colombianeren fjernet. Kontrasten var derfor stor da navnet hans runget på arenaen i Rostov.

– Jeg vil takke alle supporterne på tribunene. Vi ønsker å dele dette med fansen, uavhengig om de støttet oss fra starten av eller ikke. Mexicos VM er i gode hender med disse spillerne, sa Osorio.

Tidlig grep

Mexico vant 1-0 over Tyskland i den første VM-kampen og kom til oppgjør nummer to i Rostov med selvtillit. De tok umiddelbart tak, og det var fullt fortjent da de tok ledelsen noen minutter før halvtimen var unnagjort.

Straffesparket var soleklart. Jang Hyun-soo holdt hånden strakt oppe i liggende posisjon, og da ballen kom rett i hånden hans var han fanget i nettet.

Les også

Dette hadde ingen gjort siden Diego Maradona. Så klarte Romelu Lukaku det.

Les også

Iskald straffe reddet Molde i toppkampen

Landslagsveteranen Carlos Vela (29) var sikker med venstrefoten fra krittmerket. Velas straffespark var nummer 14 hittil i mesterskapet, og det er ett mer enn det som ble tildelt totalt i VM for fire år siden.

Mexico var nær 2-0 like etter, men avslutningen gikk like over mål.

Mot et lavtliggende Sør-Korea dro Hirving Lozano seg elegant inn i feltet med tre minutter igjen av 1. omgang, men dessverre for Mexico gikk skuddet hans langt over.

Mer med

Sør-Korea kom mer med etter at Mexico tok ledelsen, men mexicanerne ledet likevel fortjent til pause. I 2. omgang var det liten tvil om hvem som var det beste laget. Mexico kontrollerte fra start til mål.

Sør-Korea og Mexico har møttes fire ganger tidligere. Før denne kampen hadde de to seirer hver, og Mexico vant 3-1 i gruppespillet i VM i 1998. Etter 2-1-seieren lørdag leder de seiersstatistikken med 3-2.

Tottenham-stjernen Son Heung-min startet på topp sammen med Lee Jae-sung, og Son markerte seg mer som spiss enn han gjorde som ving mot Sverige. Nesten tre minutter av overtiden var spilt da Son banket inn en utsøkt redusering, men da var det for seint for dem.

– Vi manglet nøkkelspillere. Kanskje ville ikke Son vært så isolert om vi kunne ha stilt med vårt sterkeste lag, sa sørkoreanernes landslagssjef Shin Tae-yong.

Mexico har aldri kommet seg lenger enn til kvartfinalen i et VM-sluttspill. Kan det gå lenger denne gangen?

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Preben Aavitsland: – Vi er inne i pandemiens vanskeligste periode

  2. Ida (25) lyktes med å gå ned i vekt og holde den. Her er seks feil mange gjør.

  3. Ordførerne er bekymret, men håper å unngå nye, lokale tiltak

  4. «Det er nok nå!»

  5. Hjerneforsker Marianne Fyhn: – Det er forskjell på menns og kvinners hjerne

  6. Madla/Revheim: Første etappe vedtatt