Dette har ingen på Dalgård opplevd før

Tidenes straffedrama for Håvard Karlsen og Byåsen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Byåsen — Gjøvik/Lyn 3-3

Gjøvik/Lyn ledet 3-2 på Dalgård i 2. divisjonsoppgjøret da Byåsens høyrekant Sindre Ohrstrand ble felt i 16-meteren.

Straffespark.

Som alltid når Byåsen får straffer gjør kaptein Håvard Karlsen seg klar. Men straffen er løs - og keeper redder!

Dommer Thomas Solum Lystad har imidlertid sett noe ureglementært i feltet - og sier straffen må tas på nytt. Til enorme protester fra Gjøvik-leiren, hvor keeper Kamil Olsztynski i samme slengen pådrar seg gult kort for kjefting.

Vel. Karlsen fram på nytt. I samme hjørnet. Keeper reddder igjen!

Så. Mens Karlsen fortviler og Olsztyski jubler blåser dommer Lystad blåser i fløyta igjen. Og signaliserer at straffen må tas enda en gang. Altså for tredje gang!

**Karlsen fram på nytt. Og denne gangen moser han ballen midt i mål.

3-3, som blir sluttresultatet.**

Forbannet trener

Etterpå var det smått kaos i 16-meteren. Byåsen-spillerne jublet. Gjøvik-spillerne visste ikke helt hvordan de skulle unngå å overøse dommertrioen med verbalt skyts.

— Dette har jeg ALDRI oplevd. Det er noe forbanna tull. Har du sett fotball på TV? Å blåse en gang er for så vidt greit, men to ganger. Det er ikke rart man blir skuffet når kamper avgjøres på denne måten, sier Morten Skjærstad, hovedtrener til Gjøvik Lyn.

— Ren bonus. Jeg har aldri opplevd å få skyte to ganger, heller. Så tre ganger var første gang. Og selv om de to første straffene, og særlig den andre, var elendig plassert, var det godt at vi tok med oss poeng, sier kaptein Karlsen om saken.

Var ikke i tvil

Og, sånn for å oppklare det hele:

— Keeperen går for tidlig på begge de to første straffene. Da er det greit, da skal straffen tas på nytt. Mitt inntrykk er også at keeperen selv ikke sier så mye på det, mens spillerne reagerer sterkest. Vi var ikke i tvil, sier dommer Solum Lystad.

- Hva tenker du om at Gjøvik/Lyn-treneren er lyn hakke forbannet?

— Det er ikke min oppgave å uttale meg om.

- Har du opplevd dette tidligere?

— Nei, aldri, svarer Solum Lystad.

For ordens skyld. 3-3 var et greit resultat ut fra spill og sjanser. Gjestene styrte i starten, men Byåsen, som manlget en rekke sentrale spillere, kjempet seg inn i kampen igjen. På stillingen 0-2 scoret både Espen Sødahl og Christoffer Aasbak.

Før altså Karlsen fikk ett, to og tre forsøk på å utlikne. På tredje forsøk lyktes han.

Publisert: