Fullt kaos i AC Milan: Nå tar et hedgefond over klubben

Storklubben er i økonomisk trøbbel.

Det er tunge tider i AC Milan i dagen. Nå går det mot nytt eierskap nok en gang.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den italienske storklubben Milan overtas av det amerikanske hedgefondet Elliott, melder nyhetsbyrået AFP. San Siro-laget har havnet i økonomiske problemer.

Denne uken skrev Inside World Football at Milan-eier Yonghong Li ikke klarte å betale et avdrag på 32 millioner euro til hedgefondet Elliott Management.

  • Slik analyserer Lars Tjærnås semfinalen mellom England og Kroatia: Denne mannen har vært avgjørende for Englands VM-suksess

Nektet å selge

Og onsdag morgen bekreftet Elliott-fondet at de har tatt over kontrollen av Serie A-klubben. Hedgefondet skal ha finansiert omtrent halvparten av summen Li brukte (740 millioner euro) på å kjøpe den italienske fotballklubben.

Li har nektet å selge klubben til amerikanske investorer, men nå tyder alt på at Milan får amerikansk eierskap likevel. Det er blitt spekulert i at hedgefondet ønsker å selge til nettopp amerikanske investorer.

Tidligere har Li avvist både Ricketts-familien som eier baseballaget Chicago Cubs og New York Cosmos-eier Rocco Commisso.

Spytter inn millioner

Milan har slitt voldsomt med å gjenskape gammel storhet de siste årene. Klubben har ikke hengt med økonomisk etter tiår med suksess under tidligere eier, den omstridte Silvio Berlusconi.

UEFA utestengte nylig Milan fra kommende sesongs europaliga for brudd på de økonomiske fair play-reglene. Saken er anket inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Elliott-fondet lovet onsdag at de vil spytte inn 50 millioner euro (knappe 500 millioner kroner) for å "stabilisere den finansielle situasjonen" i klubben.

Hele 18 ganger har Milan vunnet Serie A, senest i 2010/11. «Rossoneri» har også pene sju titler i Champions League, senest i 2007.

(©NTB)

Publisert:
  1. AC Milan

Mest lest akkurat nå

  1. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  2. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  3. FHI varsler ny risikovurdering av omikron

  4. Slik mener FHI-overlege at kommunene kan slå ned omikron-utbrudd

  5. Traktor + julelys = sant

  6. – Jeg reagerer på den nye «skal»-tonen fra regjeringen