Det meste går galt for Aston Villa

Selv navnet på klubbens nye manager ble stavet feil.

NY I SJEFSSTOLEN: Rémi Garde er den sjette franske treneren som får jobb i Premier League.
 • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Velkommen, Remy, sto det å lese på den første meldingen på klubbsiden til Aston Villa. Kanskje hadde noen bak ordene smakt fransk cognac med etternavn Martin da det ble klart at Rémi Garde var blitt ny manager i klubben!

Franskmannen satt på tribunen da det ble et nytt tap mot Tottenham mandag kveld. Tim Sherwood fikk sparken forleden etter at Aston Villa har slitt i bunnen av Premier League i hele høst. Rémi Garde får litt av en ilddåp når formsterke Manchester City kommer på besøk til Villa Park søndag.

Les også

Harry Kane avgjorde da Tottenham tok seg nærmere Europa-plassene

Wenger-venn

— Jeg advarer deg. Du kan komme til å like det, sa Arsène Wenger til Rémi Garde da han i 2011 takket ja til å bli manager i Lyon.

Garde spilte under Wenger i Arsenal, og fikk med seg 31 kamper som en av sliterne i mannskapet Wenger bygget til å bli et storlag.

Etter at Rémi Garde la opp i 1999, bevilget han seg en pause før han tok noen jobber som ekspertkommentator, for øvrig sammen med Arsène Wenger.

I 2003 var Garde tilbake i sin barndomsklubb Lyon der han var assistent både til Paul Le Guen og Gérard Houllier før han ble sjef for ungdomsakademiet i klubben. Flere av talentene han trente der ble siden sentrale spillere da Garde ble manager i klubben. Spesielt Alexandre Lacazette slo ut i full blomst, og har de siste sesongene vært klubbens store profil.

Les også

Leicester-spiss Jamie Vardy kan bli historisk i neste kamp

Les også

Kaptein Tettey ledet Norwich til seier

Les også

Cristiano Ronaldos mor avslører i ny film: - Jeg holdt på å ta abort

Syv mesterskap på rad

Rémi Garde har vært en sterk bidragsyter til å gjenreise Lyon til en klubb å regne med. Etter syv sesonger på rad som seriemester, slet klubben tungt før Garde ble sjef i 2011. Lyon vant den franske cupen i hans første sesong.

Siden ble det respektable plasseringer i ligaen og gode resultater i Europaligaen i en tid der Paris Saint-Germain og Monaco pøste inn midler som ingen andre i den franske ligaen kunne konkurrere med.

Lyon tapte mot PSG i ligacupfinalen i 2014 før Rémi Garde annonserte at han ønsket seg en pause. Den varte helt til Aston Villa meldte sin interesse, og nå skal Garde få sving på et lag der hele tretten nye spillere kom til klubben i sommer.

Unge franskmenn

For 49-åringen kan det være gunstig at flere av disse er unge franskmenn. Fra sin tid i Lyon ble Rémi Garde kjent som en trener som var flink til å utvikle unge spillere.

Jordan Amavi, Jordan Veretout og Idrissa Gueye har alle erfaring fra Ligue 1, og det samme har mer kjente Jordan Ayew som ble hentet fra Lorient for ca. 90 millioner kroner, og som ventelig får en sentral rolle med Garde som ny sjef.

TALENT: Her scorer Jordan Ayew for Aston Villa mot Tottenham.

— Jeg ble imponert over teamspiriten jeg så i kampen mot Tottenham. Jeg vet det blir en tøff jobb, men dette laget har potensial til å karre seg ut av bunnstriden, sa Garde da han mandag ble presentert som ny manager for en klubb som har tapt sine seks siste kamper.

Ros

Rémi Garde er den sjette franske treneren som får jobb i Premier League. To av dem med mest suksess gir ham gode skussmål.

— Remi er en intelligent og etter hvert erfaren mann. Han er en vinnertype med ideer som jeg tror vil bli til stor nytte for Aston Villa, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

— Han vil få en tøff jobb med å holde Villa i divisjonen, men over tid tror jeg han blir en suksess. Det snakkes om at han ikke har den nødvendige erfaringen fra Premier League, men det hadde verken Rafa Benítez eller jeg, og det har heller ikke Jürgen Klopp, sier Gérard Houllier som vant fire cupturneringer som Liverpool-manager.

En Garde, heter det i fekting. Rémi Garde og hans Aston Villa-mannskap bør nok også komme seg i forsvarsstilling når lederlaget Manchester City-lag, som har vunnet syv og spilt en uavgjort de åtte siste kampene, kommer på besøk.

Kilder: Four-four-two, The Guardian.

Les også

 1. Manchester Utd-WBA

 2. King målløs av banen da Bournemouth tapte

 3. FA avslører: Disse ordene fikk Mourinho suspendert

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Aston Villa FC

Mest lest akkurat nå

 1. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata

 2. Lagde sine første donuts hjemme i karantene. Det har blitt million­butikk

 3. Nå stenger de Gamlingen igjen: – Veldig kjedelig

 4. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra

 5. Alle fikk korona­penger. Alle gikk med over­skudd. Bare én betalte tilbake

 6. Rogaland topper fylkes­statistikken i TV-aksjonen