Dette er Høgmos beskjed til spillerne før skjebnekampen

Landslagssjefen mener det er én ting som blir viktigere enn noe annet mot Tsjekkia.

Som vanlig hadde Per-Mathias Høgmo svært lite behov for å dele informasjon om lagoppstillingen da han møtte pressen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

PRAHA: Et drøyt døgn før dommeren blåser i gang det viktige oppgjøret i VM-kvaliken på Eden stadion i Praha, møtte landslagssjef Per-Mathias Høgmo pressen en siste gang.

Som vanlig er ikke Høgmo spesielt snakkesalig kvelden før kamp.

— Vi har et brennende ønske om å vinne denne kampen, det er utgangspunktet vårt, slo han fast. Om noen skulle være i tvil om det.

Les også

Skjelbred om kritikken: - Hva andre sier om meg som kaptein er ikke så viktig

En siste beskjed

Det er på mange måter to interessante utfall av oppgjøret: Ved seier henger Norge med i kampen om 2. plassen i gruppen som kan gi en mulig vei inn til VM-sluttspillet og Høgmo har bedre kort på hånden med tanke på sin videre fremtid som landslagssjef. Taper Norge henger jobben til Høgmo i en tynn tråd. Ved uavgjort er det ikke godt i vite hvordan evalueringen i forbundet blir.

— Hva blir det viktigste du sier til spillerne dine før de løper ut på banen i morgen kveld?

— Jeg har ikke forberedt siste del av kampmøtet, men det handler om å ta øyeblikket. Om å være til stede. Det er 90 minutter, det er muligheter for å skape et resultat. Vi må være til stede da dommeren blåser, svarer Høgmo på Aftenpostens spørsmål.

Høgmo har laget klart. Men delte selvsagt ingenting med pressen dagen før dagen. Etter 20 minutter av kveldens trening ble persiennene vridd om slik at utsynet fra pressens arbeidsrom ble stengt. De siste detaljene skulle terpes ute på gresset.

— Laget får dere i morgen. Tanker rundt det har jeg ikke behov for å dele, sier landslagssjefen.

Les også

NFF savner denne typen fotballspillere: - Vi må lete med lys og lykte

Hvem starter?

I løpet av treningsuken i Berlin og Praha har han drillet det som ser ut et lag. Men også gjort flere endringer underveis. Se hvilket lag han sannsynligvis starter med fredag kveld nederst i saken.

— Det blir viktig for oss med en stabilitet i forsvarsspillet. Mye av nøkkelen for at vi kom opp på de poengene i forrige kvalik handlet om det defensive. Det må vi få satt enda bedre. Vi ga bort få sjanser i siste bortekamp. Én sjanse borte mot Aserbajdsjan, og ble hardt straffet (Norge tapte 1-0, red.anm.). Fremfor alt trenger vi en god defensiv plattform, sier Høgmo.

Trolig norsk startlag (4-4-2):

Rune Almenning Jarstein – Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Aleesami – Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli – Adama Diomande, Joshua King.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det blir kåringer fra fotballsesongen, Martin Ødegaard-diskusjon og en Tottenham-supporters bekjennelser:

Publisert: