Deila: - Dette er større enn Mjøndalen-Godset, jeg må innrømme det

Storfavorittene Celtic tapte ikke ansikt i det helt spesielle Old Firm-derbyet, og Ronny Deila kan puste lettet ut.

Til høyre jubler Kris Commons over 2-0-målet. Til venstre jubler Ronny Deila etter seriekampen mot Hamilton i januar.
 • Helle Skjervold
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

CELTIC-RANGERS 2-0

HAMPDEN PARK, GLASGOW (Aftenposten):

Deilas Celtic tok et steg nærmere Treble-drømmen, etter å ha sikret finaleplassen i ligacupen. Viktigst av alt; nordmannen unngikk det som ville blitt ansett som den ultimate ydmykelse.

Etter kampen gikk Deila den lange veien mot Celtic-supporterne, og brølte mot de fremmøtte. Denne feiringen har fått navnet «Ronny Roar», og har blitt svært populær blant fansen.

— Det blir ikke bedre enn dette, sier Deila på pressekonferansen etter kampen.

— En veldig god dag, helt utrolig stemning på stadion. Spillerne var utrolig fokuserte, og de spilte veldig bra. Jeg er stolt av gutta, sier Deila.

Skotske medier ville vite etter kampen om dette føltes bedre enn å slå ut Strømsgodsets erkerival Mjøndalen, som Deila konsekvent nekter å omtale med navn.

— Ja, 30/50, humret Deila.

— Dette er større, jeg må innrømme det.

Deila fikk også spørsmål om hvorvidt han forventet tøffere motstand fra erkerivalen.

— Det var en cupkamp, og du må være veldig fokusert, og ikke forvente for mye. Jeg synes vi hadde god disiplin, de var ikke i nærheten.

Skuffet Rangers-manager

Rangers-manager Kenny McDowall sier han er skuffet over førsteomgangen.

— Jeg er skuffet over målene vi gir dem. Jeg synes vi klarer oss bedre i andreomgang. Vi klarte bare ikke score et mål, slik at det kunne bli interessant.

For Rangers, som i ligasammenheng spiller på nivå to, var det sårt å komme så nær en cupfinale, forteller han.

— Det var en fantastisk stemning i dag, og en utrolig mulighet til å nå finalen. Jeg er veldig skuffet over at vi ikke klarte det.

Store forhåndsfavoritter

Til tross for at Celtic var suverene odds- og ekspertfavoritter i forkant mot Rangers, som spiller på nivå to i Skottland, jobbet Deila iherdig med å bygge ned forventningene, med Premier League-storhetene Chelsea og Manchester Citys cupfadeser friskt i minne.

Old Firm-kampene er kjent for sine grisetaklinger og mange kort. Men åpningen på Hampden Park var heller preget av nervøsitet og vinglete klareringer enn skittent spill.

Men det gikk ikke mange minuttene før Celtic som forventet gikk opp i ledelsen, med et mål signert Leigh Griffiths etter ti minutter.

Målgivende servert på sølvfat av Stefan Johansen.

Les også

Deila før hatoppgjøret: - I Strømsgodset hadde vi et derbyoppgjør med en annen klubb. Jeg kan ikke si navnet deres engang.

Sjansefest

Griffiths kom til en ny stor mulighet etter et drøyt kvarters spill, men stusset ballen utenfor mål med hodet.

Celtic vant komfortabelt i hatoppgjøret mot Rangers. Her feirer Kris Commins (nummer to fra høyre) sitt 2-0-mål.

På banen slet Rangers åpenbart med å få fotfeste, men på tribunen gaulet fansen God Save The Queen og at de ikke lot seg stoppe, selv om de ikke har penger på bok.Etter en halvtimes spill doblet Celtic-veteranen Kris Commons ledelsen, da han dunket inn et knallhardt skudd i krysset fra rundt 20 meter.

Celtic-fansen svarte med en lite ektefølt oppmuntring til Rangers, og stemte i ”Always look at the bright side of life”.

Resten av omgangen ble et kjør mot Rangers’ mål. Etter 35 minutter ble Griffiths spilt alene gjennom, og var i glimrende posisjon alene med keeper, men dommeren hadde blåst av for Celtic-frispark en sitasjonen på midtbanen. Fansen reagerte med rette på at dommer Craig Thomson ikke hadde gitt Celtic fordel, og vinket spillet videre. Thomson dømte i dag sitt 11. Old Firm-oppgjør, et derby som tradisjonelt går hardt utover dommeren.

Men førsteomgang gikk, til Celtic-Glasgow å være, relativt pent for seg og det gikk 42 minutter før det første kortet ble delt ut, til Celtics Lustig for en ufin takling.

Nivåforskjell

Etter en halvtime på Hampden Park, med erkefienden Rangers presset desperat tilbake i forsvar, ljomet ”Ronny, Ronny, Ronny” fra hver eneste grønn-og-hvitkledd på tribunen.

Så var det Johansons tur til nesten å tegne seg på scoringslisten, men Rangers-keeper Simons fikk på glimrende vis avverget scoring takket være lynraskt fotarbeid.

I cupsammenheng er det Rangers som har det historiske overtaket, men i årets helt spesielle oppgjør var nivåforskjellen åpenbar, spesielt i førsteomgang der de blå ikke produserte en eneste målsjanse i førsteomgang. Celtic-spillerne tillot seg et og annet helspark, og tidvis lekte kaptein Scott Brown seg med motstanderne.

Men etter pause steg temperaturen på banen, og en rekke spillere gikk i bakken.

Rangers kom noe mer inn i kampen, i det minste i taklingene, og andreomgang lignet noe mer på et tradisjonelt derby.

Tolv minutter inn i omgangen kom Griffiths seg igjen fri, igjen, med tre Rangers-spillere i ryggen. De ga ham i grenseland mye motstand på vei mot Simonsen i Rangers-målet, men dommeren blåste ikke straffe.

Resten av omgangen ble et slurvete og noe mindre angrepsvillig Celtic holdt bedre i sjakk av sin motstander fra andredivisjon, og de klarte ikke å pynte på målstatistikken.

På forhånd sa Celtic-fansen at de bare var fornøyd med målfest og fullstendig utklassing, mens Deila sa han gjerne tok til takke med ettmålsseier.

Om ikke målforskjellen ble fullstendig ydmykende for Rangers var det aldri noen tvil om hvem som er åpenbar storebror i Glashow-derbyet:

— Ah, Ronny, Ronny, Ronny, Ronny Ronny, Ronny var siste ord fra Celtic-fansen.

Fakta om Ronny Deila

 • Navn: Ronny Deila.
 • Alder: 39. * Yrke: Fotballtrener Celtic.
 • Seiersprosent: 62,1 siden han fikk jobben sist sommer.
 • Aktuell: Ledet Celtic til seier over erkerival Rangers i ligacupen (semifinale) søndag. (©NTB)

Les også

 1. Deila før hatoppgjøret: - I Strømsgodset hadde vi et derbyoppgjør med en annen klubb. Jeg kan ikke si navnet deres engang.

 2. - Taper Celtic denne kampen, vil fansen aldri tilgi Ronny

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Ronny Deila
 3. Celtic FC

Mest lest akkurat nå

 1. Satser på nytt daglig­vare­kon­sept i Stavanger: – Tror det kom­mer til å bli veldig popu­lært

 2. Kritisk til planer om stor avlast­nings­bolig på Madla: – Jeg kom­mer aldri til å sende Vegard dit

 3. Gjorde rystende funn på havets bunn: – Et kjent miljøproblem

 4. La ned blom­ster og lys etter døds­ulykken i Stav­anger

 5. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke

 6. Europa­rådets korrupsjons­granskere ad­varte om mang­lende kon­troll av Norges øver­ste politikere i åre­vis