Sykkelstjerne varsler comeback etter skrekkfall

En av sykkelsportens aller største profiler, britiske Chris Froome, varsler at han vil gjøre konkurransecomeback under UAE Tour i neste måned.

Publisert: Publisert:

Det kan fort hende vi snart ser Chris Froome øverst på seierspallen igjen. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix

  • NTB

34 år gamle Froome har vært ute av spill siden han veltet stygt i høy fart i forbindelse med Criterium de Dauphine i juni i fjor. Rittet i Frankrike brukes som oppkjøring til Tour de France. Dit kom Froome aldri.

Briten pådro seg brudd både i låret, albuen, ryggen og flere ribbein i skrekkfallet. Skadene ble omtalt som karrieretruende.

– Froome skal etter planen returnere til konkurranse under UAE Tour i neste måned, samtidig som han forbereder seg på å ta et viktig skritt på veien mot å bli rehabilitert etter ulykken i Dauphine i juni, bekreftet 34-åringens lag, Team Ineos, på Twitter onsdag.

Hovedpersonen selv uttalte seg i en meddelelse fra arrangørene av UAE Tour.

– Jeg gleder meg virkelig til å komme tilbake i konkurranse. Jeg har en god treningsperiode på Gran Canaria bak meg, og jeg ser fram til å ta det neste steget i rehabiliteringen min og å komme tilbake til full styrke, sa Froome.

Det er ikke kjent hvilke ritt Froome sikter seg inn på å sykle denne sesongen. Spørsmålet om han kan være aktuell for en femte Tour de France-seier forblir inntil videre ubesvart.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

  2. – Et slag under beltestedet fra Høie

  3. Etter 19 år med dårlige vaner, har Ole Klemetsen fått nok. Nå starter han på et nytt prosjekt.

  4. Trump: - Jeg vil ikke godta et tvilsomt valgresultat

  5. Helikopter fikk oljeproblemer før landing ved Stavanger

  6. Bisarre TV-scener: Midt i kampen måtte spiller akutt på do. Mourinho stormet etter.

  1. Chris Froome
  2. Sykkel