Skjebnedager for NFL-Vedvik etter ny miss

Kåre Vedvik scoret en trepoenger, men misset en annen i NFL-laget Minnesota Vikings' siste treningskamp. Innen lørdag avgjøres det om han får plass i troppen.

Minnesota Vikings-spiller Alexander Hollins takles av to Buffalo Bills-forsvarere i torsdagens treningskamp, lagenes siste før sesongstart i NFL. For den norske Vikings-spilleren Kåre Vedvik venter spennende dager før troppen lørdag reduseres fra 90 til 53 spillere.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Vedvik scoret en trepoenger fra 27 yards, men misset fra 37 yards i 23-27-tapet for Buffalo Bills.

Etter pause overtok veteranen Dan Bailey ansvaret for trepoengsparkene, og han scoret på begge sine forsøk, fra 54 og 43 yards.

Vedvik har misset tre av fire trepoengforsøk siden han kom til Vikings, men han har puntet bra og gjort jobben på avspark og ekstrapoeng.

Allsidigheten er hans håp før troppen lørdag skal reduseres fra 90 til 53 spillere før sesongstart i NFL neste helg.

Talentfull

Matt Wile har delt jobben som punter med Vedvik. Får nordmannen den, har laget en punter som også kan steppe inn som kicker.

Hovedtrener Mike Zimmer fikk spørsmål om Vedviks skuffende prestasjon torsdag.

– Jeg vet ikke om jeg er skuffet. Han traff en gang. Han er en talentfull gutt, men Bailey kom inn og sparket bra. Vi må evaluere, sa han under pressekonferansen som er lagt ut på klubbens nettsted.

Det er ingen tvil om at Bailey har gjort det bedre enn Vedvik som kicker i oppkjøringen.

Minnesota-trener Mike Zimmer.

Ikke hans feil

Vedviks seks avspark nådde alle målsonen, fire gikk gjennom den. Han puntet to ganger (når ballen må sparkes vekk etter mislykkede angrep), og de sparkene målte 41 og 45 yards. Siste gang ble ballen imidlertid løpt tilbake til touchdown for Bills.

– Det var ikke hans feil, sa Zimmer.

Vikings ledet 23-6 åtte minutter før slutt og så ut til å gå ubeseiret gjennom sine treningskamper, men Bills gjorde tre touchdown i sluttminuttene og tok ledelsen åtte sekunder før slutt. Det var uansett svært reservepregede lag der spillerne som kjemper om plass i troppen fikk anledning til å vise seg fram.

Publisert:
  1. Minnesota Wild

Mest lest akkurat nå

  1. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  2. Full fyr i bolighus på Sviland

  3. – Jeg reagerer på den nye «skal»-tonen fra regjeringen

  4. Stjal bil og nøkler mens huseier sov

  5. Oilers ødela for seg selv: - Snakker mye om det

  6. Slik mener FHI-overlege at kommunene kan slå ned omikron-utbrudd