Norges G19-landslag innledet EM-kvalifiseringen med seier

Et tidlig selvmål ga Norges G19-landslag i fotball ledelsen i den første EM-kvalifiseringskampen, og det viste seg å holde til 1-0-seier over Aserbajdsjan.

Leo Cornic sto for innlegget som resulterte i G19-landslagets vinnermål i EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan. En forsvarer satte ballen i eget mål. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Aserbajdsjan – Norge 0–1

Det var spilt bare fem minutter på en glatt bane i den tsjekkiske byen Frydek-Mistek da et innlegg fra Bærum-spiller Leo Cornic ble forsøkt klarert av Elnur Ibragimov. Midtstopperen mislyktes, og ballen endte i eget mål.

Norge var det beste laget og skapte flere gode sjanser til å øke ledelsen, men maktet ikke å utnytte dem. Kristoffer Askildsen fra Stabæk tvang keeper Akpar Valiyev til flere gode redninger, spesielt etter et hjørnespark i det 52. minutt, mens Cornic på akrobatisk vis avsluttet over mål i det 65. minutt.

Les også

Norsk 16-åring kåret til Manchester Citys største talent av engelsk storavis

Aserbajdsjan hadde sin beste mulighet midtveis i 2. omgang, da Musa Gurbanli forgjeves ropte på hands etter at hans avslutning ble blokkert. Tural Bayramov pådro seg gult kort for protester.

Ifølge UEFA-statistikken ble hele syv av Aserbajdsjans 12 avslutningsforsøk i kampen blokkert, og Norge endte med 4–1 i avslutninger på mål.

På overtid var Norges innbytter Mustapha Fofana fra Strømsgodset gjennom, men da var det Aserbajdsjans tur til å blokkere.

– Jeg er stolt over jobben gutta gjorde i dag. Vi skapte relativt mye og slapp til lite. Jeg tror Aserbajdsjan hadde en stor mulighet i kampen, etter markeringsfeil på dødball, sa landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til fotball.no.

– Vi brøt også en barriere i dag. Den første kampen i mesterskap har vi historisk slitt med.

To nordmenn, deriblant keeper Rasmus Sandberg fra Rosenborg, pådro seg gult kort for uthaling av tid den siste halvtimen. Seieren betyr at laget kan være klar for eliterunden allerede etter lørdagens kamp mot San Marino, og før det som kan bli en gruppefinale mot Tsjekkia tirsdag.

De to beste i gruppen er sikret avansement.

Publisert:
  1. Internasjonal fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Velde Pukk vil sende 11 lastebiler i skytteltrafikk gjennom bygda. Naboene forlanger at kommunen stanser planene

  2. Minst 100 smittede ved 15 skoler og fem barnehager i Stavanger

  3. Vil utvide Europas største steinbrudd – naboene fortviler

  4. To nye smittetilfeller i Klepp

  5. Står du nær en som sliter psykisk, er det særlig en feil du bør unngå

  6. Gunnar Garfors har reist Norge rundt i ni måneder. Her er hans beste tips for unike turer