Stjernen protesterte mot VM-gullvinneren. Nå har han fått advarsel.

Den australske svømmeren Mack Horton har fått en advarsel av Det internasjonale svømmeforbundet (FINA).

Den australske svømmeren Mack Horton (t.v.) har fått advarsel fra FINA etter at han ikke ville stå sammen med den kinesiske gullvinneren Sun Yang på seierspallen søndag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Grunnen er hans oppførsel under premieutdelingen på 400 meter fri.

Horton nektet å dele seierspallen med Sun Yung etter at kineseren vant gullet på distansen søndag. Han ville verken gratulere kineseren eller bli fotografert sammen med ham med medaljene.

  • BAKGRUNN: Nektet å dele podium med gullvinneren: – Det han har gjort, snakker for seg selv

Horton mener at Sun ikke burde fått delta i VM etter at kineseren angivelig skulle ha ødelagt en blodprøve da dopingjegerne gjestet ham uanmeldt i fjor. Den episoden var i 2018.

Sun fikk bare en advarsel av FINA for episoden. Denne avgjørelsen har Verdens antidopingbyrå (WADA) anket inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Hadde møte

Styret i FINA har hatt et møte i Gwangju mandag og bestemt å sende en skriftlig advarsel til Det australske svømmeforbundet og Mack Horton, heter det i en pressemelding.

– FINA respekterer utøvernes talefrihet, men det må skje på riktig måte. Som en stor idrettsorganisasjon må våre utøvere og deres ledere være klar over ansvaret og respektere FINAs regler, og ikke bruke FINAs arrangement til å vise personlige ytringer eller gester, står det.

Sølvvinner Mack Horton (t.v.) protesterte mot gullvinneren, men poserte villig sammen italienske Gabriele Detti som tok bronsen.

Tidligere utestengt

Sun og Horton har også at hatt en egen batalje utenfor bassenget tidligere. Australieren har flere ganger gått ut og beskyldt ham for å jukse.

– Ikke alle liker meg. Jeg bryr meg ikke. Det er ok om man ikke respekterer meg personlig, men på en seiersseremoni burde man vise respekt for landet mitt, sa Sun.

Kineseren var utestengt i tre måneder i 2014 etter å ha blitt tatt med et ulovlig middel. Han påsto medisinen var tatt på grunn av et hjerteproblem.

Under OL i Rio banket Horton ham på distansen.

(©NTB/100% Sport)

Publisert:
  1. Svømming

Mest lest akkurat nå

  1. Testet positivt? Dette gjør du

  2. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

  3. Konen var skeptisk da de ringte fra «Mesternes mester»: – Hun hadde aldri sett meg grine før

  4. Professor la seg flat etter upassende meldinger

  5. Folk for­tjener bedre og sanne svar fra en olje- og energi­minister midt i en strøm­krise

  6. Har du lagt merke til er at kampropet «ubuntu» er borte. Hva skjedde?