Trønder tok suveren seier. Nå venter beintøff test: – Å, det kommer til å bli hardt!

Astrid Øyre Slind var i en klasse for seg i kvinneklassen i onsdagens 60-kilometerrenn på rulleski. Dagen derpå venter en beinhard stakekonkurranse.

Astrid Øyre Slind vant dameklassen i «Blink Classic» etter 60 kilometer på rulleski onsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

640 høydemeter. 7,5 kilometer. Rulleski. Staking. Det er hovedingrediensene i torsdagens beintøffe løp for både den norske og utenlandske langrennseliten.

Om oppgaven ikke var tøff nok fra før, tilbakela flere utøvere 60 kilometer på rulleski dagen i forveien. En av dem er Astrid Øyre Slind som tok en suveren seier i kvinneklassen i onsdagens renn.

– Å, det kommer til å bli hardt! Men det kommer det til å bli for alle, så jeg tror det kommer til å bli artig. Det blir iallfall en ny utfordring, sa hun til NTB etter målgang.

Røthe blant favorittene

Sjur Røthe er blant favorittene til å vinne stakekonkurransen Lysebotn Opp torsdag.

Det er første gang at det arrangeres en egen stakekonkurranse i Lysebotn Opp.

I herreklassen har hele 47 utøvere valgt å holde seg til staking fremfor skøyting på sin vei opp mot Øygardstøl.

Sjur Røthe er pekt på som en mulig seiersherre. Dagen før løpet gikk han også 60 kilometer på rulleski, som endte med en 8.-plass i massespurten

– Det blir en knallhardt løp. Jeg bare håper og tror at kroppen er klar for i morgen, sa Røthe til NTB etter onsdagens målgang.

– Jeg er vant til å gå doble renn gjennom vinteren, men det er klart at det er en utfordring med 60 kilometer med banking i armene i dag og så rett opp åtte kilometer i morgen, fortsatte han og skrøt av arrangøren for å innføre nyvinningen.

Vant søskenduellen klart

Totalt ni kvinner er meldt på stakekonkurransen. Astrid Øyre Slind skal kjempe mot deriblant Justyna Kowalczyk og Britta Johansson Norgren.

I motsetning til onsdagens renn uteblir Astrids søstre Silje og Kari Øyre Slind. De to måtte se seg kraftig slått av Astrid i onsdagens renn.

– Jeg tror Silje hadde vært hardere med hvis det ikke hadde vært for at hun knakk staven i starten, så det var litt synd. Men jeg tar med en seier i søskenduellen, ja, sa Astrid Øyre Slind.

Kari endte på fjerdeplass seks minutter bak Astrid i onsdagens renn. Silje kom i mål elleve minutter bak sin seirende tvillingsøster.

Publisert: