United-debutanten takket Solskjær for tilliten. Etter målet hedret han én spesiell person.

Manchester Uniteds nysignering, Daniel James, kom inn fra benken og satte punktum med sin 4–0-scoring mot Chelsea. Hans første mål for klubben betydde ekstra mye for unggutten.

Publisert: Publisert:

Daniel James (21) var tydelig emosjonell da han scoret sitt første mål for Manchester United. 21-åringen dedikerte scoringen til sin avdøde far, Kevan. Foto: JASON CAIRNDUFF / BILDBYRÅN

 • Henrik Gill
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

21 år gamle Daniel James fikk en drømmedebut for Manchester United mot Chelsea. Selv om waliseren startet kampen på benken, fikk kantspilleren debuten sin i det 73. spilleminuttet.

Og kun åtte minutter senere takket han for tilliten. Anthony Martial og Paul Pogba kombinerte fint ute på Uniteds venstreside. Pogba stormet i sine velkjente lange klyv mot Chelseas mål, før franskmannen spilte ballen gjennom til James, som kom på et hurtig løp på høyresiden.

 • Har du lest denne saken? Drømmestart for Solskjærs United - ydmyket Chelsea i serieåpningen

Her scorer Daniel James i debuten for Manchester United mot Chelsea. Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS

James brukte litt lang tid, men fikk til slutt avsluttet via Chelsea-forsvarer Emerson og i mål. Da ballen gikk i nettet var det en tydelig emosjonell James som feiret foran Stretford End.

– Ballen gikk litt vekk fra meg, men jeg tror forsvarsspilleren ville ha blokkert den. Da jeg fikk skutt ballen, og den gikk i mål var det bare masse følelser for min del, sier James til MUTV om debutscoringen sin.

– For meg å komme innpå og score i debuten - i første kampen min her - det er en drøm som går i oppfyllelse, legger han til.

Scoringen var et stort øyeblikk for Daniel James. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Hedret sin avdøde far

Etter å ha feiret sammen med lagkameratene, pekte James opp mot himmelen med begge hender, for å hedre sin avdøde far, Kevan.

Kevan James døde av sykdom like før 21-åringen signerte for Manchester United fra Swansea.

– Det er helt utrolig. Det ville vært fantastisk om han hadde vært her i dag, men det er han ikke. Det å dedikere dette målet til ham... Jeg scoret også den avgjørende straffen i Cardiff, og da gjorde jeg det samme. Det å gjøre det hjemme i Wales var utrolig. Så det å score i debuten her, du kunne ikke ha skrevet det på forhånd, utdypet James til BT Sport, og henviser til da han avgjorde treningskampen mot AC Milan da kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

I juni la Daniel James ut denne meldingen på Instagram, der han hedret sin avdøde far:

Får skryt av Solskjær

United-manager Ole Gunnar Solskjær var veldig glad på James’ vegne etter drømmedebuten til waliseren.

– Jeg er sikker på at han kommer til å huske dette for resten av livet. Han har hatt en tøff sommer i sitt personlige liv også. Jeg er så fornøyd på hans vegne at han starter karrieren hans slik, sier Solskjær til MUTV etter kampen.

Ole Gunnar Solskjær var storfornøyd over Daniel James’ drømmedebut for Manchester United. Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS

Etter kampen uttrykte også flere av Untied-stjernene sin glede over drømmedebuten til James på sosiale medier:

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Søppelsyndere avsløres av kamera: 3514 har fått tilsnakk

 2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

 3. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

 4. Måling viser hvem som støtter Trump i Europa

 5. Trump ligger 9% bak Biden

 6. – Her vil vi ikke være verneverdige

 1. Manchester United
 2. Engelsk fotball
 3. Fotball