United-keeperen slaktes etter ny blemme: – Han koster dem poeng

Manchester United-keeper David de Gea får hard kritikk etter at byrival City vant 2–0 over de røde djevlene på Old Trafford.

David de Gea hadde en ny, svak kamp da United tapte 0–2 for byrival City på Old Trafford.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 0–2

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United fortsetter den dårlige formen etter å ha blitt slått 2–0 av byrival Manchester City hjemme på Old Trafford.

Bernardo Silva sendte de lyseblå fra Manchester til himmels, da han scoret 1–0 etter 54 minutter. Portugiseren dro seg inn fra høyrekanten og scoret i det nærmeste hjørnet. De Gea var etter det relativt svake skuddet, men Uniteds sisteskanse nådde ikke ballen.

Men det var på Citys 2–0 scoring at de Gea fikk den hardeste kritikken. Etter 66 minutter kontret City. Raheem Sterling spilte fri innbytter Leroy Sané på venstresiden. Den tyske lynvingen fikk tid til å sikte, og sendte i vei et hardt skudd, som gikk rett på de Gea. Men keeperen klarte kun å sparke ballen i nettveggen.

– Han må gjøre det bedre

Da 2–0 var et faktum var Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville blant dem som reagerte på spanjolens opptreden.

– Jeg ga de Gea litt spillerom på det første målet. Det kommer jeg ikke til å gi ham på denne. Det er en veldig, veldig stor tabbe. Han må gjøre det bedre. Han har vært fantastisk for Manchester United i så mange år, men denne sesongen får han det ikke til, sa Neville under kampen da han var ekspertkommentator for Sky Sports.

Fotballekspert for BBC, Robbie Savage, var heller ikke nådig i sin dom.

– Med og uten ball er City mye bedre, men det er enda en tabbe av David de Gea. Den kommer rett på ham, sier Savage ifølge BBC om 2–0-målet, og legger til:

– Du kan ikke tro hvor dårlig de Gea har vært de siste ukene.

Savages kollega i BBC, Gary Linkeker, oppsummerte 2–0-scoringen slik:

– Han sprer ikke den samme tryggheten

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker var heller ikke imponert over måten de Gea håndterte skuddet til Sané.

– Han redder ofte med beina, men dette så hjelpeløst ut, sa Alsaker under kampen.

Fotballekspert hos TV 2, Brede Hangeland, stiller også store spørsmålstegn ved den spanske keeperen etter en ny, svak prestasjon.

– Han sprer ikke den samme tryggheten som han gjorde tidligere. Han varter ikke opp med de matchvinnende redningene lenger. Istedenfor å redde poeng for United, koster han dem poeng. Han kostet dem også på Camp Nou, da han slapp inn Messis skudd med høyrebeinet. Det var en generaltabbe. Han er midt i en kontraktsforhandling med klubben. Men etter slike kamper må Solskjær stille ham spørsmål om han faktisk vil være her, sa Hangeland i TV 2 Sport Premium-sendingen etter kampen.

Solskjær: – Jobber hardt for å forbedre seg

Etter kampen ble Ole Gunnar Solskjær spurt om De Geas formsvikt, men nordmannen virket ikke bekymret for sisteskansen.

– David gjorde noen fantastiske redninger i dag også. Han har høye standarder, og jobber hardt for å forbedre seg. Vi må holde sammen som et lag, sa United-manageren.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk