Dette har ingen Molde-spillere gjort før: Nå er denne duoen historisk

Mattias Moström og Vegard Forren blir historiske når de søndag får hver sin gullmedalje rundt halsen. Ingen har vunnet flere seriemesterskap for klubben.

Publisert: Publisert:

Vegard Forren (t.v.) og Mattias Moström har vært med på stor suksess i Molde. Ingen har vunnet flere seriemesterskap med MFK enn den rutinerte duoen. Her avbildet på Molde lufthavn før avreise i forbindelse med en europacupkamp i 2018. Foto: Bjørn Brunvoll

 • Sten Simonsen

Søndag får Mattias Moström (36) og Vegard Forren (31) gullmedaljene som det synlige beviset på at de er blitt historiske med sine fire seriemesterskap for Molde Fotballklubb. Det er flest av samtlige spillere gjennom klubbens 108 år lange historie.

Og det er en eksklusiv liste Moström og Forren topper. Klubblegender som Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth og Knut Olav Rindarøy vant tre seriegull før de takket for seg i MFK-drakta. Av nåværende spillere står Magnus Wolff Eikrem og Etzaz Hussain med tre seriemesterskap.

Daniel Chima Chukwu, Pape Paté Diouf, Espen Bugge Pettersen og Magne Simonsen har også tre serietitler med MFK.

 • Fikk du med deg denne? Misnøye med at Molde henter de beste 13-åringene fra bygdeklubbene: – Klarer ikke stille lag neste år

Stolt Moström

For Mattias Moström har tiden i MFK vært en utrolig reise etter at svensken signerte for klubben fra AIK i 2017. 36-åringen har vært en sentral del av klubbens mest suksessperiode i form av å vinne titler. Seks titler – fire seriemesterskap og to norgesmesterskap – har det blitt på midtbanespilleren etter overgangen.

– Det er veldig spesielt å ha vært med på den suksessen klubben har vært gjennom siden jeg kom. Jeg har vært med fra opprykket i 2007 til dagens gullag. Det er en fantastisk reise å være med på som jeg er stolt av. Det er vanskelig å beskrive at man er spilleren som har vunnet mest for klubben, men det vil komme den dagen jeg slutter. For meg å vinne slike saker, betyr mer enn alle pengene i hele verden. Hva er det dine barn vil huske? Eller folk i byen? For meg er det gullene du har vunnet eller at du er med i historiebøkene. Det er fantastisk. Det er en ære rett og slett, sier Moström.

Lagkompis Vegard Forren, som i likhet med Moström har vunnet seks titler med Molde, mener også at det er en spesiell følelse å være den MFK-spilleren som har vunnet flest seriemesterskap for klubben.

– Det er veldig spesielt. Som fotballspiller så tenker du ikke så langt når du skriver under din første kontrakt, men jeg må ha gjort mye rett i min karriere når man blir historisk.

31-åringen synes det er ekstra gøy at han deler tronen med sin svenske lagkompis.

– Det er stort. Sammen med Mattias har jeg vært gjennom mange oppturer i klubben og det er ekstra spesielt å få oppleve dette sammen med han, sier Forren.

Mattias Moström (t.v.) og Vegard Forren (t.h.) tok sitt tredje seriegull med MFK i 2014. Her feirer de triumfen med Tyrkia-proffene Fredrik Gulbrandsen og Martin Linnes. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix


Det første gullet det største

Etter å ha nøt tilliten til Molde-trener Kjell Jonevret, opplevde Moström i starten av Ole Gunnar Solskjærs trenerperiode å bli benket mye. Midtbanespilleren slet benken i åtte kamper og var en del inn og ut av laget før han banket på kontordøra til Solskjær.

– Jeg ville ha meg en prat med Ole Gunnar om hvorfor jeg ikke fikk spille når jeg var så god på trening. Ole Gunnar sa at han hadde ventet på den dagen jeg skulle komme på døra hans for en prat og fra da av spilte jeg fast. Det var derfra suksessen startet ordentlig for meg.

Moström ble etter hvert en sentral brikke i laget til Solskjær og tok klubbens første seriemesterskap i 2011 fem poeng foran Tromsø. For 36-åringen er det første seriegullet det som fortsatt rager høyest.

– Det første gullet du tar er det mest spesielle og det som betyr mest. Du har ikke vunnet noe før og så vinner du noe så stort som veldig få fotballspillere over hele verden får oppleve. Det er utrolig stort. Og når du vinner én gang, så vil du vinne igjen.

Vegard Forren og Mattias Moström kledd i gulldrakter etter 4–0-seieren over Strømsgodset for tre uker siden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

For Vegard Forren var situasjonen under klubbens første gullsesong annerledes. Han var det udiskutable førstevalget på midtstopperplass under Solskjær i 2011.

– Det er vanskelig å rangere seriemesterskapene, men det var ekstra spesielt i 2011 siden det var første gang. Samtidig er det viktig ikke å bli mett, så når vi tok gullet sesongen etter var det også sterkt. Det er uansett en sinnssyk følelse å vinne, sier midtstopperen.

Både Forren og Moström har likevel en spesiell følelse for 2014-utgaven av MFK. Laget vant både serie- og cupgull og tok i tillegg poengrekorden i eliteserien.
– Det var et spesielt lag siden vi vant «The Double» og så tok vi poengrekord. For meg personlig er 2011 det største, men 2014 var også magisk. Det er nok den sesongen jeg følte jeg bidro mest på banen. Jeg hadde en utrolig kjemi med Martin Linnes på høyresiden i 2014-15, sier Moström.

– Vi var ekstremt gode i 2014, sier Forren.


«Det beste norske laget noensinne»

Moström mener Molde-laget i som vant både seriemesterskapet og norgesmesterskapet det året er noe av det beste norsk fotball har sett.

– Nå har jeg ikke sett mye av Rosenborg før jeg kom til Molde i 2007, men under mine 13 år vil jeg påstå at det ikke bare er det beste laget jeg har spilt for, men også det beste norske laget noensinne. Vi spilte utrolig god fotball, mimrer Moström.

På søndag vil altså MFK-duoen få utdelt sin fjerde gullmedalje. Moström innrømmer at han sitter med en annen følelse å vinne i år enn for åtte år tilbake.

– Følelsen er ikke like sterk som første gang du vinner. Du blir glad, men i år er det mer en lettelse å vinne. Det var mange forventninger på laget etter flere år uten seriemesterskap. Endelig klarte vi det igjen, sier svensken.

– Vi har slitt mer de siste år, så det å ta tronen tilbake er ekstra spesielt, mener Forren.

Les også

Ellingsen forlenget med Molde

Vegard Forren ble hyllet av supporterne under gullfeiringen på hotell Alexandra for tre uker siden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg


Usikker framtid

Denne sesongen har ikke Mattias Moström vært like sentral på banen med sine sju kamper fra start og tolv kamper som innbytter i eliteserien. Likevel har MFK-veteranen bidratt mye med laget utenfor banen.

– Jeg er 36 år. Det blir litt annerledes. I fotballen er det ungdommen som skal lede MFK i framtiden. Det blir en annen rolle der jeg bidrar mer utenfor banen. Under matcher gir jeg råd og forsøker å holde alle på tå hev under treningene. Jeg er fornøyd med det jeg har fått til i år og føler at jeg de kampene jeg har spilt, har fått ut mye.

Kontrakten til Mattias Moström med MFK går ut på slutten av året. Han er usikker på hva framtiden vil bringe, men én ting er sikkert: Svensken vil spille mer fotball.

– Jeg har fortsatt lyst til å spille fotball. Jeg har hatt en dialog med klubben og jeg vet at jeg kommer til å få et jobbtilbud, men er usikker på hva det innebærer. Jeg vil spille fotball ett år til i hvert fall. Om det blir her eller andre plasser får jeg se.

– Fotball er det artigste jeg vet og kroppen kjennes bra. Jeg kommer til å irritere meg over at jeg sluttet ett eller to år for tidlig med fotballen for å begynne å arbeide. For meg handler det å holde på med det jeg synes er artigst.

Vegard Forren har kontrakt med Molde FK ut 2021-sesongen. Forren håper han kan vinne flere titler sammen med sin svenske lagkompis.

– Jeg håper vi får med oss Mattias et par år til og at vi kan fortsette å vinne titler sammen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

 4. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 5. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Mattias Moström
 2. Vegard Forren
 3. Molde FK