Her er årets beste og verste drakter

Opptatt av fotballtrøyer? Da er denne kåringen noe for deg.

bilde2
  • Eivind Aarre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Velkommen til min første draktblogg her på 100 % Fotball! Jeg har skrevet draktblogg i 16 måneder allerede, og synes det er fint å kunne dele mine meninger om fotballdrakter med (forhåpentligvis) litt flere enn til nå.

For det er meninger dette handler om. Noen vil mene en fotballdrakt er stygg, andre synes den er fin.

  • Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Mange synes fotballdrakter er et sært emne å blogge om, men jeg har opplevd at engasjementet er stort når emnet først tas opp.

Supportere er opptatt av hvordan draktene til deres lag ser ut. Og hvor viktig dette er i det store bildet? Mottoet på draktbloggen.com er «det viktigste av det uviktige». Det sier i grunnen alt!

Siden året nærmer seg slutten, vil jeg oppsummere det beste og det verste av det jeg har sett av drakter som er lansert i år. Er du uenig, eller har flere fine eller stygge drakter du vil dele med andre, er kommentarfeltet åpent!

ÅRETS FINESTE

Namibia

Puma lanserte nylig nye drakter for 12 afrikanske landslag, alle med samme grunndesign, og med motiver laget av lokale kunstnere og designere på draktene. Flere av draktene traff skikkelig bra, jeg syntes Namibias skilte seg ut med sine medaljer eller rosetter på fronten av drakten. Drakten har også moderne passform.

Manchester United

Som Liverpool-supporter siden jeg var fem år, smerter det meg å si at Manchester United denne sesongen har den fineste hjemmedrakten i Premier League, og en av de fineste som ble lansert i år. Etter lefling med tversoverstriper og en tynn stripe ned ermene, landet Nike denne gangen på et rent og minimalistisk design. Litt spesiell krage, men siden svart er en sentral farge i Uniteds fargepalett, synes jeg det går fint.

Tottenham

Tottenhams kontrakt med Puma går mot slutten, og det virker som Puma ville lage en drakt som kunne få et liv lenger enn én sesong. I tillegg til at det tegner til å bli en god sesong på banen, er Spurs også helt i toppen på draktfronten, med en enkel og stilig drakt uten fiksfakserier. Her er alt strippet til beinet, med hell.

STYGGESTE DRAKT

Marseille borte

Marseille har imponert med en lang rekke flotte andredrakter de siste sesongene, så denne var en stor skuffelse fra Adidas. Dette hadde fungert som en supportertrøye, men noen drakt er det vel ikke. En blir sjåsyk av å se på den. Jeg er sikker på at neste sesongs drakt blir langt bedre.

STYGGESTE KEEPERDRAKTER

Everton

Jeg trodde det var en spøk da Evertons kamuflasjedrakter ble offentliggjort, men det viste seg altså å stemme. Perfekt å gå på jakt med, men å redde skudd? Neppe.

England borte

Jeg ser at temaet her er St. George-korset og Englands flagg, men dette blir rett og slett for mye. Ikke alle er enige med meg, for etter at jeg slaktet drakten i sommer, var det flere som klikket seg videre til der de kunne bestille drakten. Jeg synes fortsatt det er en gyselig drakt.

MEST ØDELAGT AV SPONSORER

Hønefoss

Hønefoss har egentlig en ganske fin drakt med diagonalstripe og det hele, men sponsormerkene ødelegger alt. Sjekk særlig fargepaletten, det gule i Leiv Vidar-logoen skjærer i øynene. Og ett av sponsormerkene er lagt oppå en av diagonalstripene. Grøss og gru. På bildet over kan en til høyre se hvilken fin drakt som gjemmer seg under alle logoene.

Real Cartagena

I Colombia er det tydeligvis ingen regler for hvor mange sponsormerker som er tillatt. Da går det som her. Kommentar overflødig.

LES TIDLIGERE INNLEGG HER

FØLG MEG PÅ TWITTER

DRAKTBLOGGEN PÅ FACEBOOK

BLOGGERENS DRAKTSAMLING

Publisert:
  1. Fotball
  2. Sportsblogger

Mest lest akkurat nå

  1. – Veldig lite igjen til Lyse og eierne etter at staten har tatt meste­parten av inn­tektene

  2. Sjefens hyllest til Thors­tvedt: – Den mest kom­plette spilleren i Bel­gia

  3. Mistenker nå at alle med inn­reise som er smittet, har omi­kron-varianten

  4. Verdens største sjakk­brett kan havne i Stav­anger sent­rum

  5. Viking i dialog med Brentford om Gunnar­sson-kjøp

  6. 33 flere covid-19-pasienter enn fredag