Sander (18) fra Lyngdal måtte flykte fra masseslagsmål før fotballkamp i England

– Jeg har aldri vært så redd før.

Sander Skårdal Ingebretsen er Manchester United-supporter, men han og en kamerat hadde tatt turen for å se Millwall-Everton da havnet midt i slåsskamp mellom de to lags supportere.
 • Steffen Stenersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det smalt og føltes veldig skummelt.

Det sier Sander Skårdal Ingebretsen til Fædrelandsvennen. 18-åringen fra Lyngdal var sammen med kameraten Anders Birkeland på vei til fotballkampen mellom Millwall og Everton på The Den i London lørdag, da de havnet midt i et voldsomt bråk.

– Vi visste på forhånd at det var en historie der med mye bråk, så vi var litt usikre på hva vi skulle gjøre. Vi fikk en advarsel fra faren til kompisen min. Han har en del erfaring med å reise på kamper i England. Millwall-fansen er jo risikable, men vi ga det et forsøk, sier Ingebretsen til TV 2, som omtalte saken først.

Overfor kanalen beskriver han det han først trodde var et terrorangrep, noe han også gjentar over Fædrelandsvennen.

Les også

Manchester United-supporterne har talt: Nå vil de ha Solskjær som permanent manager

– Heldig som ikke havnet midt i det

Ingebretsen forklarer at de ble sluppet av cirka 500 meter fra Millwalls hjemmebane. Da merket de ingenting til noe bråk, men det skulle fort endre seg.

18-åringen, som for øvrig er Manchester United-supporter, forteller at en gjeng med Everton-supportere etter hvert havnet i bråk med lokale Millwall-supportere. Video av hendelsen har gått viralt i sosiale medier, men Ingebretsen og Birkeland har ingen bilder fra selve hendelsen. De var mer opptatt av å komme seg vekk.

Millwall vs. Everton 26/01/2019 https://t.co/9SryST5QX2

– Da det ble kastet en ølboks gjennom vinduet, smalt det noen glasskår i håret mitt, men ingen av oss ble skadet. Vi var heldige som ikke hadde havnet midt oppi det, men heller kom oss unna tidsnok, sier Ingebretsen til Fædrelandsvennen.

Han sier han har vært på flere kamper i England før og aldri opplevd lignende.

– Det var en spesiell opplevelse. Jeg har aldri opplevd å være så redd før. Da vi fikk kommet oss vekk og roet oss ned og følte vi på at det hadde vært litt ekkelt. Vi kunne fort fått en supporter på oss, sier Ingebretsen, som forteller at det var veldig kaotisk.

Les også

Derfor kan ikke TV 2 vise Manchester United-kampen i kveld

– Avskyelig oppførsel

Ifølge NTB har politiet i London kalt opptøyene for «de mest sjokkerende på lenge». Supporteren Jay Burns ble skåret i ansiktet med en kniv, og sier ifølge Liverpool Echo at skaden har «ødelagt livet hans».

Sander Skårdal Ingebretsen forteller om stort politioppbud under kampen mellom Everton og Millwall. Her er en politihund etter kampen lørdag.

– Den avskyelige oppførselen varte flere timer, involverte flere dusin personer og resulterte i minst én alvorlig skade. En mann ble sendt til sykehus med en forferdelig, livsendrende skade i ansiktet. En av våre tjenestemenn ble også skadet, men han er nå utskrevet fra sykehus, sa politiets talsmann Matt Twist ifølge NTB.

Sander fra Lyngdal har dog ikke blitt skremt fra å gå på kamp i England igjen. Han forteller at selve kampen ble en fin opplevelse, med mye politi som passet på de to lagenes supportere.

– Vi har planlagt noen kamper til og, og på vanlige Premier League-kamper går det nok greit. Men jeg kommer til å tenke meg om før jeg reiser tilbake til The Den, sier han.

Millwall vant for øvrig kampen mot Everton med 3–2.

Publisert:
 1. England
 2. Manchester United
 3. TV 2
 4. Millwall FC
 5. Everton FC

Mest lest akkurat nå

 1. Advarer mot svært glatte veier

 2. A-krimsenteret med storaksjon mot budbilbransjen

 3. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

 4. En Sirdal-familie på fire kan få 12.000 kroner til å dekke strømregningen

 5. Innkaller til hastemøte om høye strømpriser

 6. Over en halv million husstander mister TV2