18-åringens megatabbe forærte Manchester United seieren

Det belgiske keepertalentet Mile Svilar (18) opplevde marerittet i Champions League.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

BENFICA - MANCHESTER UNITED 0–1

Etter to strake tap i Champions League måtte Benfica ha tre poeng for å henge med i gruppe A. Manchester United på sin side vant begge sine første kamper og kunne leve greit med ett poeng i Portugal,

Dette bar også åpningen preg av. Benfica kjørte kampen de første 20 minuttene, og de kom seg også til et par greie sjanser.

Etter hvert fikk United mer kontroll på ballen, men 1.-omgangen ble rimelig tett og sjansefattig. Dermed sto det 0–0 ved pause.

Les også

Messi med mål nummer 100 i Champions League

Les også

Tarik Elyounoussi nesten matchvinner på overtid mot spansk storlag

Les også

Rekdal og Fredheim nektes Russland-visum, må kommentere fra Norge: – Det er stusslig og kjipt

Gedigen keepertabbe

Det var generelt en litt «død» kamp uten særlig underholdningsverdi, men etter 64 minutter kom det en hendelse som fikk pulsen rimelig bra opp:

Marcus Rashford slo et frispark fra et i utgangspunktet umulig scoringshold, men i stedet for innlegg ble ballen slått mot mål. Benficas 18-årige keeper Mile Svilar sto altfor langt ute, og strevde voldsomt med å nå tilbake.

Ballen var tydelig inne, og dommeren pekte mot midten. United hadde tatt ledelsen etter en gedigen keepertabbe.

Les også

Brutter'n herjet med Zenit-sjef Mancini: – Vil huske det så lenge jeg lever

Det var blytungt for den belgiske tenåringen foran et fullsatt Estadio da Luz i Lisboa. Champions League-debuten ble et mareritt.

Manchester United-manager Jose Mourinho innrømmet at de hadde en taktikk mot unggutten.

– Vi visste at han var god, men samtidig hadde vi en liten taktikk om å sette press på ham under faste situasjoner for å gjøre ham ukomfortabel. Vi sørget for å plassere en haug av spillere rundt ham på cornere, slik at det ble vanskeligere for ham å komme seg ut i feltet, sa Mourinho til UEFAs hjemmesider.

United og Basel i førersetet

I den andre kampen i gruppen møttes CSKA Moskva og Basel. Gjestene fra Sveits vant 2–0 etter scoringer av Taulant Xhaka og Dimitri Oberlin.

Dermed er det Manchester United (9 poeng) og Basel (6) som ligger best an til avansement. Benfica er ille ute med 0 poeng etter tre kamper.

Mohamed Elyounoussi var med fra start for Basel. Nordmannen ble byttet ut tre minutter på overtid da seieren var i boks.

Publisert: