Høgmo før skjebnekampene: - Angriper dem på samme måte som før

Selv om Høgmo nå har alt i egne hender, blir det «business as usual» for Norge.

NAVNENE KLAR: Per Mathias Høgmo tok mandag ut landslagstroppen til EM-kvalikkampene mot Malta 10. oktober og Italia 13. oktober.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten): Det nærmer seg avgjørelsen i den pågående EM-kvaliken for landslagssjef Per-Mathias Høgmo og Norge.

Mandag morgen offentliggjorde han troppen til kampene mot Malta (10. oktober) hjemme og Italia borte (13. oktober). Det er allerede solgt 15.000 billetter til hjemmekampen mot Malta, og trolig venter et fullsatt Ullevaal for å se Norge spille seg enda nærmere EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

— Vi følger den strategien vi har gjort hele veien. Vi går til hver kamp for å vinne. Vi har kartlagt Malta godt, og det er en utfordrende motstander i kraft av resultater. De har holdt Italia til 1-1, tatt poeng mot Bulgaria, og gjorde en god kamp borte mot Kroatia. Det handler om å forberede seg best mulig. Selv om det kommer en viktig kamp mot Italia, så handler det først og fremst om Malta nå, svarer Høgmo på Aftenpostens spørsmål.

Han kjenner Malta godt, vet at laget kommer til Ullevaal for å forvare eget mål og satse på kontringer. Norges utfordring blir å bryte ned motstanderen.

- Veldig gledelig

Høgmo tok ut en tropp med de antatt beste spillerne, og Tom Høgli, som fikk en smell i København-derbyet søndag, rapporterte selv til landslagssjefen at han er optimist. I tillegg er Joshua King tilbake i spill for Premier League-laget sitt Bournemouth. Med andre ord en tropp som er friske og klare til oppgavene som venter.

Førstekeeper Ørjan Håskjold Nyland sliter benken i Ingolstadt i Tyskland, mens Rune Almenning Jarstein nå spiller for Herta Berlini Bundesliga. I tillegg vaker André Hansen rett bak og leverer solid i Rosenborg. Men om det ligger an til keeperbytte på landslaget vil ikke Høgmo si noe om.

— Keepersituasjonen er veldig gledelig. Rune står for Hertha, André vokser i Rosenborg. Og Ørjan har levert på landslaget. Vi har holdt nullen i fire kamper på rad, sier Høgmo.

- Martin er fortsatt bare 16 år

Også 16 år gamle Martin Ødegaard ble tatt ut i troppen. Fordi han er god nok, selv om han spiller på Castilla i Madrid og ikke spiller 90 minutter der.

— Martin er tatt ut i troppen fordi han er i stand til å bidra i de to kampene vi står foran. Enten fra start eller som innbytter. Han har vært god på landslaget, og det er bakgrunnen for at han er i A-troppen. Han er fortsatt bare 16 år, det synes jeg vi skal minne hverandre om når vi vurderer han. Han er faglig god nok, sier Høgmo.

Landslagssjefen kjenner på den optimistiske og positivt vinden som blåser over landslaget igjen.

— Vi hadde en god høst i fjor med tanke på uttelling. Alle var lite fornøyd med resultatet borte mot Krotia, og så var vi en avslutning i stolpen mot Aserbajdsjan unna seier der. Det gjorde at det ble en del støy. Men så fikk vi den forløsningen i de to kampene nå. Vi scoret mål og holdt nullen. Og så er det veldig gledelig med stemningen på Ullevaal. Det gleder vi oss til å få oppleve igjen. Måten vi fikk vist frem laget på hjemme mot Kroatia, gir entusiasme, sier Høgmo.

Publisert: