Årets første tap for Tromsø etter tidlig kalddusj

En dårlig start ødela for TILs ubeseirede rekke.

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

SKIEN (iTromsø): TIL åpnet på verst tenkelig måte da et småbillig frispark til Odd ble slått inn og venstreback Kent-Are Antonsen møtte og stusset den videre bakerst i feltet. Der sto Riku Riski helt umarkert og smalt ballen på hel volley i lengste hjørne. Dermed sto TIL ovenfor en meget tøff oppgave.

TIL hadde imidlertid ikke tenkt å legge seg ned. Etter 15 minutters spill fikk Aron Sigurdarson en god mulighet, da han fikk ballen på vel 10 meter, men islendingen traff ikke bra på den gode sjansen som ble blokkert etter et sleivtreff fra kantspilleren.

Úlrik Yttergård Jenssen fikk en brukbar mulighet kun fem minutter senere, da han fikk avsluttet fra kloss hold etter et frispark ble slått inn i feltet, men fikk ballen for brått på og ikke avsluttet på mål.

TIL fortsatte å presse og etter 23 minutter var det Sigurdarson som fikk avsluttet fra skrått hold, men ballen ble slått til corner.

Odd skapte lite og etter 39 minutter ble TIL sannsynligvis snytt for straffe etter en klar hands av Fredrik Semb Berge i feltet, men dommer Svein Oddvar Moen vinket spillet videre.

Hele 1. omgang var det TIL som skapte farlighetene med angrepstrioen Sigurdarson, Åsen, Lehne Olsen, men Odds effektive start på kampen sørget for at hjemmelaget ledet 1-0 til pause.

Les også

Vi fulgte kampen direkte

Eventyrlig TIL-sjanse

Etter 58 minutter burde lagene vært like langt. Thomas Lehne Olsen spilte inn til Åsen, som ventet akkurat lenge nok, la tilbake til Lehne Olsen på løp på kanten. Pasningen var perfekt slått skrått inn mot Aron Sigurdarson inne i feltet, men utrolig nok gikk islendingens skuddforsøk fra seks meter ikke nok til side og en sterk redning fra Sondre Rossbach sørget for at Odd fortsatt holdt på ledelsen.

TIL fortsatte å presse og tre minutter senere var det Simen Wangberg som ruvet høyest i lufta etter et innlegg fra Gamst Pedersen, men midtstopperen kom ikke høyt nok over ballen og Rossbach holdt dermed enkelt.

Med 24 minutter igjen å spille gjorde TIL et grep i kampen om poeng da de satt inn den slovenske spissen Slobodan Vuk for Magnus Andersen.

Odd kom mer med i kampen etter rundt 70 minutters spill med et par farligheter, men TIL sto unna for presset, fikk blokkert avslutningsforsøkene og hadde dermed fortsatt mulighet til å få med seg poeng hjem i bagasjen.

Olivier Occean kunne fort punktert kampen i 76. minutt da han fikk avsluttet fra kloss hold etter en corner, men avslutningen ble for svak og Kongshavn plukket ballen.

Les også

Eliteserie-klippene førte til full krangel. Nå har TV 2 gjort endringer

Nesten igjen

Med åtte minutter igjen å spille etter å ha ridd av et lite Odd-press, smalt Thomas Lehne Olsen til fra 20 meter, men nok en god redning av Rossbach til corner, gjorde at håpet om poeng begynne å svinne ut for TIL og årets første tap kom stadig nærmere.

Innbytter Hans Norbye viste sambatakter da han dro seg fri på høyrekanten etter 85 minutter, fikk slått inn, men etter litt klabb og babb i feltet, endte det med utspill for Odd.

Direkte rødt

Med to minutter igjen på klokka var Odd i angrep og det endte med direkte – og soleklart - rødt kort til Rafik Zeknini som meide ned Kent-Are Antonsen. Zeknini forlot banen mens Odd-fansen jublet han av banen og en påfølgende pipekonsert mot dommer Moen.

Med fire minutter tillegg tikket klokka ubønnhørlig i Odds favør og Odd ridde av overtidspresset og dermed var årets første tap et faktum for TIL, som måtte reise hjem til Tromsø uten poeng i bagasjen for første gang i år.

Publisert:
  1. Tromsø IL

Mest lest akkurat nå

  1. – Akkurat nå ligger strøm­prisen i Sverige og Danmark på 15 øre. Hvordan forklarer dere det? Vi betaler 82 øre

  2. Navnet på omkommet MC-fører i Sandnes frigitt

  3. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

  4. Denne leverandøren har de minst fornøyde kundene

  5. Ambulanse skaper ikke lenger kø på E39 ved Gabbas

  6. Konsulent­selskap i Jåttå­vågen gjorde det skarpt i 2020