TIL ønsker ny avtale med Loncaric

Filip Loncaric mener han kunne tatt målet som gjorde at TIL tapte i Bergen. Sisteskansen har like fullt overbevist TIL-ledelsen så mye at de ønsker han med også i 2017.

Filip Loncaric er ønsket med videre.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BRANN-TROMSØ 1-0

BRANN STADION (iTromsø): Loncaric, som har en avtale som går ut etter sesongen, ble sentral da han etter 28 minutter slapp inn et skudd fra 16-meteren mot Brann søndag kveld. Målet ble kampens eneste.

— Det var tre spillere mellom meg og skytteren, men det er først og fremst corneren i forkant jeg burde håndtert bedre, sier Loncaric stående i pressesonen på Brann stadion en drøy halvtime etter kampslutt søndag kveld.

— Det finnes ingen unnskyldning for målet og tapet, men laget var slitne etter kampen på onsdag mot Rosenborg og trenger hvile, sier Loncaric til iTromsø.

Han går langt i å ta tapet på sin kappe.

— Jeg liker ikke å slippe inn slike mål. Med hvile et par dager skal vi forberede oss til neste kamp og vinne den, sier keeperen.

Les også

Flovik: - Det er mange som spiller under pari

Les også

Ødegaard var TILs beste i bortetapet

— Prat i løpet av et par uker

Loncaric uttalte fredag til iTromsø at førstevalget inn i 2017-sesongen var å bli videre i Tromsø.

Et scenario også TILs sportssjef ønsker.

— Filip har lagt inn gode aksjer den siste tiden. Vi blir stadig mer og mer trygg på hva han står for, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Det betyr at samtaler om en videre avtale kommer til å skje ganske raskt.

— Vi ønsker å ta en prat i løpet av et par uker, og å ha løst dette om ikke så lenge. Filip er ønsket med videre, sier Johansen til iTromsø.

Forutsetningen er at klubben og spilleren blir enig om lønn. Etter hva iTromsø kjenner til er Loncaric en av TILs bedre betalte spillere.

Hovedtrener Bård Flovik poengterer at Loncaric har vært ”god for TIL” trass i at han kunne avverget målet som senket Gutan i Bergen.

— Vi ønsker en dialog med alle spillerne som er på utgående kontrakt ganske raskt, en som Filip kanskje med en gang. sier Flovik.

— Filip er en bra norsk tippeligakeeper, og vi har sett nok av han for å vurdere han, sier Flovik.

- Hvordan ser du på en duell mellom Loncaric og Gudmund Taksdal Kongshavn i 2017?

— Gudmund har vært mye skadet i de to årene han har vært her, og Filip har ikke vært skadet. Sånn sett må Gudmund dokumentere over tid at han kan stå i mål, og trene skadefritt. Jeg har troa på at han kan gjøre det. Jeg opplever dette uheldig for Gudmund, sier Flovik.

Skandinavisk interesse

Kroatiske Loncaric ble hentet til klubben i vinter, men var på benken helt til daværende førstemålvakt Gudmund Taksdal Kongshavn ble skadet mot Lillestrøm 1. juli. Fra og med oppgjøret mot Haugesund 9. juli har Loncaric stått samtlige TIL-kamper, og totalt prestert såpass godt at klubbledelsen vil ha han med videre også til neste sesong.

Men det blir dog ikke uten konkurranse. Loncaric selv sier han ”ikke har hørt fra andre klubber”, men etter det iTromsø kjenner til er det interesse fra klubber i Skandinavia for den 30 år gamle kroaten med fortid i blant annet Dinamo Zagreb.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk