Tennis-Ruud med byks på verdensrankingen

Det norske tennistalentet Casper Ruud klatrer til 118.-plass og ny bestenotering på mandagens ferske verdensranking i tennis etter storspillet i Barcelona.

Casper Ruud klatrer på verdensrankingen i tennis. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Nordmannen imponerte tidligere i uken i Barcelona Open. Han presset og frustrerte Albert Ramos-Viñolas, men måtte til slutt seg slått av den høyt rangerte spanjolen i to strake sett i 2. runde.

Ruud ble belønnet rikelig for prestasjonen da verdensrankingen ble oppdatert mandag. Unggutten klatret åtte plasser til 118.-plass. Det er hans høyeste rangering noensinne.

Les også

Casper Ruud rystet spansk tennisstjerne: - Har aldri sett ham spille bedre

Tenniskometen skal ut i ny turnering allerede denne uken. Han skal bryne seg på den tyske tittelforsvareren Philipp Kohlschreiber i ATP-turneringen i München, som starter mandag.

Ruud stiller i 1. runde etter å ha blitt tildelt en friplass. Kohlschreiber er ranket som nummer 39 i verden på den ferske rankingen.

Toppen av listen forblir uendret med Andy Murray øverst, til tross for Rafael Nadals suksess i Barcelona i helgen. Spanjolen beholder sin femteplass bak Roger Federer, som ikke har spilt siden forrige ranking.

Les også

Team Nadal var nysgjerrig på Casper Ruud. En middag - og nå er de treningskamerater.

Les også

Iuel med dobbeltseier i USA

Novak Djokovic ligger som nummer to, mens Stan Wawrinka innehar tredjeplassen.

Viktor Durasovic er Norges nest beste rangerte tennisspiller på 555.-plass. Han faller én plassering fra forrige liste.

Publisert: