«Cardiff-eier er 95 prosent sikker på at Solskjær tar over»

Den walisiske klubben har allerede snakket med Molde-manageren, hevder engelsk avis.

 • Bernhard Veland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Ofte når en managerjobb i Premier League blir ledig, nevnes Molde-manager Ole Gunnar Solskjær som mulig erstatter. De siste ukene har han blitt koblet til både West Bromwich og Cardiff.

Sistnevnte klubb sparket sin manager Malky Mackay i går, fredag, og allerede fredag kveld var Solskjær oddsfavoritt som Mackays erstatter.

Lørdag skriver den engelske avisen Daily Mirrorat Cardiff-eier Vincent Tan er forberedt på å bruke det som trengs av penger for å sikre seg Solskjær.

Mirror er Englands tredje største avis målt i opplagstall.

95 prosent

Ifølge avisen sier Tan at han er «95 prosent sikker» på at han kan lokke Solskjær til Cardiff. Milliardæren Tan lover visstnok penger til spillerkjøp når overgangsvinduet åpner i januar.

Daily Mirror skriver at Cardiff allerede har vært i samtaler med Solskjær og har gjennomført to intervjuer med han. Klubben skal ha planer om å presentere han allerede neste uke.

Jan Åge Fjørtoft har spilt i en rekke engelske klubber. For tiden jobber han som fotballekspert både for norsk og tysk tv. Fjørtoft skriver på Twitter at han ikke tror på Solskjær til Cardiff.

«Mine kilder sier nei. Skal vi vedde, John? Lunch? » skriver han rettet mot John Cross, Mirror-journalisten som har skrevet Solskjær-saken.

Cross svarer Fjørtoft følgende:

«Jeg skriver at de (Cardiff) vil ha han (Solskjær). Men la oss spise lunch. Hvis han kommer til Cardiff, betaler du, hvis han ikke kommer, betaler jeg.»

Kontroversiell

I tilfelle overtar Solskjær altså etter Mackay, som fikk sparken etter 0-3-tapet mot Southampton andre juledag. Tapet var siste dråpen for eier Tan, som også tidligere har truet med å sparke manageren.

Forretningsmannen fra Malaysia er en kontroversiell figur.

Han har gjort en rekke merkelige grep som Cardiff-eier. Siden han kjøpte klubben i 2012 har han byttet ut den blå hjemmedrakten klubben brukte i over 100 år med rød drakt.

Nylig kjøpte han den bosniske klubben FK Sarajevo, og klubben skal ha et samarbeid med Cardiff.

Uten erfaring

Han sparket også sjefsspeider Iain Moody, beskrevet som Mackays høyre hånd i klubben, og erstattet ham med sønnens 23 år gamle kamerat Alisher Apsaljamov, til tross for at han ikke hadde noen relevant erfaring. Apsaljamov måtte riktignok forlate klubben etter kort tid på grunn av manglende arbeidstillatelse i Storbritannia.

Mackay er den fjerde Premier League-manageren som får sparken i desember etter Martin Jol (Fulham), Steve Clarke (West Brom) og André Villas-Boas (Tottenham).

Cardiff møter Sunderland på hjemmebane lørdag. Da ledes laget av David Kerslake og Joe McBride, som har vært henholdsvis Mackays assistent og førstelagstrener.

Også svenske Sven-Göran Eriksson og Marcelo Biesla har vært i Cardiffs søkelys, men de er ifølge Daily Mirror ikke lenger aktuelle. Mirror er for øvrig samme avis som meldte at Solskjær nærmest var klar for jobben som West Bromwich-sjef.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Cardiff City
 3. Sunderland AFC
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Advokat til Aftenbladet: – De forventer at vi leser obduk­sjons­rapporter på flyet

 2. Magne Fjell blir ny havnedirektør

 3. Pia Myrvold flytter hjem til Stavanger

 4. Sandnes-talent herjet - vant 13-0 (!)

 5. Flere barnefamilier enn tidligere er bostedsløse: – Alvorlig

 6. Kraftig regnvær og flomfare på vei