Putin avviser russisk OL-boikott

Russlands president Vladimir Putin avviser at det kan bli aktuelt for russiske utøvere å boikotte vinterlekene i Pyeongchang som følge av utestengelsen.

Russlands president Vladimir Putin uttalte seg for første gang om IOC-avgjørelsen onsdag. Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo / AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Putins første uttalelser om OL-utestengelsen kom da han onsdag ettermiddag holdt en tale på et bilproduksjonsanlegg i Nizjnij Novgorod.

– Dette virker så absolutt å være iscenesatt og en politisk motivert avgjørelse. Vi kan alle se det. For meg er det ingen tvil, sa Russlands mektige president.

Han gjentok at landet ikke har hatt et statlig styrt dopingregime. Russiske myndigheter er anklaget for å ha hjulpet til med å gjennomføre jukset under Sotsji-OL på hjemmebane i 2014.

Putin la onsdag til at det ikke er aktuelt å nekte russiske utøvere å delta vinterlekene i Pyeongchang under nøytralt flagg.

Tirsdag besluttet styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) å utestenge Russland som nasjon fra vinterlekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram.

Samtidig åpnes det for at russiske utøvere kan delta under nøytralt flagg.

Dagen derpå er president Putin sitert av flere russiske nyhetsbyråer på at han ikke vil legge hindringer i veien for utøvere som ønsker å delta i Sør-Korea.

Les også

Det blir tungt å overleve en lang vinter i Russland uten vinterleker. Putin våger trolig ikke å frata russerne litt OL-moro.

Les også

Slik reagerer den norske langrennsleiren på utestengelsen av Russland: - En klok beslutning

– Vi kommer definitivt ikke til å erklære noen boikott, vi vil ikke hindre noen i å konkurrere, dersom de ønsker å delta, sa Putin.

I den samme talen skal Putin ha annonsert at han stiller til gjenvalg som russisk president.

– Jeg vil nominere mitt kandidatur til stillingen som president for den russiske føderasjon, sa Putin.

Det russiske presidentvalget er i mars, men frem til nå har Putin sagt at han ikke har bestemt seg.

Publisert: