Begjært om muntlig forhandling i overgangsskandalen

<p>Doms— og sanksjonsutvalget vil vurdere om saken skal gå som en vanlig rettssak.</p>

Lillestrøm, Thon Hotell. Fra venstsre: Høyesterettsadvokat Frode Grotmol (Ankerutvalget), jurist Einar Bergum (Disiplinærutvalget) og jurist Sven Olav Larsen (Ankerutvalget) bruker mye tid på å vurdere, dømme og sanksjonere spillere, trenere, klubber og agenter i norsk fotball.
 • Svein Rune Kjøllesdal
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

KRISTIANSAND (fvn.no): – Det har blitt begjært muntlige forhandlinger i Páll Gunnarsson-saken, ja, bekrefter leder for Doms— og sanksjonsutvalget, Sven Olav Larsen, til fvn.no.

Utvalget har vært samlet de siste dagene og diskutert en del av de praktiske forholdene i saken. Et av temaene som det etter hvert må bli tatt stilling til, er om det skal bli muntlige forhandlinger. Det vil si at partene møtes i retten og får legge fram sin side av saken.

– Hvem av partene er det som har begjært muntlig forhandling?

– Det kan jeg ikke si noe om, sier Larsen.

– Hvordan vil en muntlig forhandling foregå?

– Det blir som en vanlig sivil rettssak. Der utvalget fungere som dommere, og med påtalenemnda og de anmeldte på hver sin side av saken. Så vil de prosessfullmektige legge fram saken for sine parter, sier Larsen.

– Vil saken da gå for åpne dører?

– Utgangspunktet vil være at det skal gå for åpne dører. Men slik som i alle andre rettssaker kan det bli krevd lukkede dører. Da er det opp til utvalget å avgjøre, sier Larsen.

Hvorvidt saken skal gå til muntlige forhandlinger blir avgjort av Doms- og sanksjonsutvalget.

– Jeg kan ikke gi en eksakt dato, men det er forventet at det skjer i løpet av nær fremtid, sier Larsen.

Fakta om overgangsskandalen:

 • 30. juli ble Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarsson offisielt klar for Vålerenga for én million kroner. Gamleklubben Nancy hadde krav på 50 prosent av den summen.
 • Overgangen viste seg å være mer omfattende da Vålerenga i samme periode sikret seg en opsjon på 15-årige Herman Stengel – for fire millioner kroner. Påtalenemnda mener dette må sees i sammenheng.
 • 27. oktober kommer påtalenemndas innstilling: * Stabæk kan bli straffet med maksstraff på 500 000 kroner. Vålerenga med 350 000 kroner. Stabæk-leder Erik Loe: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Sportslig leder Inge André Olsen: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Sportslig leder i VIF, Truls Haakonsen: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 12 måneder.
 • Tirsdag 8. november fikk TV 2 tilgang på en e-post som viser at Rosenborg la inn et lignende bud. Gunnarsson for én million og Johan Andersson for 4,25 millioner kroner.
 • Stabæk og Vålerenga risikerer strenge straffer etter at påtalenemnda har gransket saken.
 • Rosenborg er foreløpig erklært fri for skyld, men påtalenemnda har etterlyst ytterligere informasjon om noen sider av budet på pakkeløsningen. Hoftun sier han kjente til videresalgsavtalen Stabæk hadde med Nancy.
 • 17. november bestmte politiet seg for at de etterforsker overgangsskandalen, og dermed kan det bli straff for Stabæk, VIF og RBK. Samme ettermiddag går fristen ut for partene til å sende inn tilleggsinformasjon til Påtalenemnda og NFFs Doms- og Sanksjonsutvalg pr. post. Frist for partene Dom i saken er ventet før jul, men muntlige avhør kan drøye en avgjørelse til over nyttår.
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk