Liverpool opp på tabelltopp etter maktdemonstrasjon: - Enorm fotball

— Dette var mektig!

tb801b87.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Liverpool-Watford 6-1

Liverpool dominerte fra start til mål, og seieren kunne vært langt større enn 6-1. To mål av Mané, samt ett hver av Firmino, Coutinho, Can og Wijnaldum sendte Liverpool til tabelltopp.

- Dette var mektig. Det kunne blitt mye mer. Total overkjøring fra start til mål, var dommen fra Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Han synes det er vanskelig å kåre en soleklar favoritt til serietittelen:

— Jeg er overbevist om at det blir kamp hele veien inn. Men at Chelsea og Liverpool har sett fryktelig gode ut over en lang periode, det er det ingen tvil om, sier Myhre.

Liverpool-trener Jürgen Klopp var naturlig nok en fornøyd mann etter nedsablingen:

— Når resultatet gir deg et inntrykk av at dette er lett: Det ligger det mye arbeid bak. Det er et fantastisk resultat og prestasjon, sier Klopp ifølge BBC.

- Men Chelsea var ikke dårlige i går. Ikke Manchester City mot Barcelona eller Arsenal mot Tottenham heller. Herregud, vi må være gode. Det er ingenting å feire for øyeblikket. Det er vårt ansvar å spille godt når vi tar på oss den røde Liverpool-drakten, sier Klopp.

Det hele åpnet noe rolig, men det tok ikke lang tid før stormløpet mot Watford-målet begynte.

Lucas, av alle, fikk en kjempesjanse, men satte skuddet fra kloss hold på keeper Gomes. Så dro Coutinho seg fri, men satte ballen like til side for mål.

Philipe Coutinho har vært en åpenbaring i Premier League så langt denne sesongen, og skulle bli toneangivende også i denne kampen.

Les også

Kane tilbake med scoring mot erkerival Arsenal: - Deilig å score foran bortefansen

— Helt fantastiske

Først slo han innlegget som fant Sadio Mané inne i feltet. Den tidligere Southampton-spilleren headet ballen enkelt i lengste hjørnet.

Sadio Mané og Phillipe Coutinho strålende fornøyd med scoringene til hverandre.

2-0 kom like etter. Denne gangen gjorde Coutinho alt selv. Et strålende mottak på utsiden av 16-meter gjorde at Watford-forsvaret var borte. Så hamret han ballen nede til høyre for Watford-keeper Gomes, som etterpå måtte ut med skade.Men reservekeeper Costel Pantilimon kunne ikke gjøre mye med det massive trykket fra vertene. Emre Can kunne heade inn 3-0 etter et innlegg fra Adam Lallana. Dermed en komfortabel pauseledelse for Jürgen Klopps gutter.

— Liverpool har vært helt fantastiske. Det er enveiskjøring, var dommen fra Steffen Iversen i TV 2-studio.

— Enorm fotball. Total overkjøring, skrev fotballekspert Morten Langli på Twitter.

Les også

Reagerer på Mourinhos vraking av Schweinsteiger: - De behandler ham som en spedalsk

— Tar pusten fra meg

Watford skulle få 12 minutters hvile etter pause hvor de slapp baklengs. 57 minutter sto det på klokka da Roberto Firmino også ville være med på festen. Watford-forsvaret hang ikke med, og brasilianeren pirket inn pasningen fra Adam Lallana.

Tre minutter senere var det Sadio Mané sin tur igjen. Med sitt andre mål for kvelden satte han inn 5-0, etter en strøken pasning fra Firmino.

Hvis du lurte på om Jürgen Klopp var fornøyd med sitt lag i dag.

Liverpool var rett og slett ustoppelige. Så gode var Liverpool, at hjemmefansen begynte å synge "om vi fortsatt hadde hatt Suarez, ville han sittet på benken". Noe ironisk, men Barcelona-spissen ville nok kost seg i rød drakt på Anfield søndag.

— Liverpool tar pusten fra meg. Trodde Chelsea var fantastiske i går, men Liverpool er vel så bra i dag, skrev tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann på Twitter.

Liverpool tok foten av gasspedalen etter hvert. Watford fikk komme inn i kampen, og satte inn et trøstemål ved Daryll Janmaat.

Resten av kampen ble en formalitet. Liverpool holdt på ballen, og Daniel Sturridge fikk noen sjanser etter å ha kommet inn som innbytter.

6-1 kom etter vakkerst spill. Sturridge sitt skudd ble reddet, før Giorgino Wijnaldum satte inn Liverpools sjette.

Dermed leder Liverpool Premier League etter elleve kamper. Poenget foran Chelsea, med Manchester City og Arsenal poenget bak der igjen.

Publisert: