Gamst kan få en nøkkelrolle i skjebnekampen

TIL-spilleren har ikke vært i førsteelleveren på et halvt år: – Gamst er veldig aktuell, sier Bård Flovik.

AKTUELL: Morten Gamst Pedersen ligger an til å starte mot Sarpsborg søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

ALFHEIM: Et av TIL-trener Floviks mest synlige grep ligger an til å bli Morten Gamst Pedersen inne fra start borte mot Sarpsborg.

Veteranen på 35 år startet seriekampen mot Rosenborg 21. april. Da spilte han 28 minutter før han måtte ut med en lyskeskade. Siden den gang er tre innhopp i serien fasiten. Det siste mot Vålerenga søndag.

På onsdagens trening ble venstrefotede Gamst Pedersen testet som høyre indreløper sentralt på midten sammen med Christian Landu-Landu og Gjermund Åsen. Det betyr at Magnus Andersen havner på benken.

– Morten er veldig aktuell, sier hovedtrener Bård Flovik til iTromsø på spørsmål om den tidligere Premier League-spilleren som oftest har spilt venstre indreløper når brukt sentral i banen.

Les også

Etter krisemøtet på Alfheim: - Vi kan ikke forsvare oss mentalt og psykisk til ny eliteserie-kontrakt

Flere endringer

Flovik varsler nemlig flere endringer på laget som ble ydmyket mot Vålerenga.

– Magnar Ødegaard skal inn igjen på laget. Moussa er også en aktuell startkandidat. Sofien har vært plaget med en hælpute, sier Flovik som forteller at han gleder seg over at en rekke spiller «har meldt seg på i kampen om både startplass og plass i troppen.

Om den mulige tilliten sier Gamst følgende:

– Jeg har lyst å spille fotball, og ingenting er morsommere enn å bidra fra start. Så får man se hva trenerne går for. I dag drillet vi meg inn der. Så får vi se hva de gjør i morgen, sier Gamst Pedersen til iTromsø.

– Men det er jo artig å høre at man er aktuell. Og særlig artig er det at jeg kan komme tilbake fra start i høst når jeg egentlig var ferdig for sesongen tidligere, sier Gamst Pedersen til iTromsø.

Les også

Sjekk hvem av TIL og Glimt «Mo» ønsker å møte i 2017

– Sette opp andre

Han har brukt «mye tid på å komme i posisjon for å komme tilbake igjen», og vil bruke sin erfaring til å hjelpe klubben til å unngå nedrykk.

– Jeg må spille på mine styrker, og vil ikke gjøre noe jeg ikke har gjort tidligere. Jeg har vært med i gamet lenge, og det handler om å sette seg selv og andre opp i gode situasjoner, sier Gamst Pedersen.

– Har vi 0–0 til pause vil det være en kjempeseier. Jo lengre tid uten mål jo bedre for oss. Så må vi ta sjansene som kommer, og da må vi gi full gass. Om vi scorer på en dødball etter 98 minutter er det slik det må bli, mener midtbanespilleren.

Gamst kan dog ikke love at han holder 90 minutter mot Sarpsborg dersom han får sjansen fra start.

– Klarer jeg det er det bonus. 45 klarer jeg, men om det blir 50,60,70,80 eller 90 minutter kan jeg ikke svare på, sier Gamst.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk