Slik viste Nyborg-damene støtte til Paris-ofrene

— Det var en selvfølge å gjøre dette, sier kapteinen etter seieren mot Oslo.

FOR PARIS: Nyborgs damelag spilte med fredssymbol, med Eiffeltårnet, på hendene i sin kamp lørdag. Foto: Ellen Karoline Grønli, Nyborg
  • Mads Bøyum
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Idrettsverden har vært full av markeringer etter terrorangrepene i Paris fredag. I Stemmemyrshallen viste Nyborgs volleyballdamer støtte til de rammede på sin egen måtte. Til eliteseriekampen mot Oslo Volley tegnet de fredssymbol med Eiffeltårnet i midten på hendene.

  • Les om fotballspilleren som spilte kamp mens søsteren rømte fra terroren

— Vi snakket om det som skjedde i Paris i garderoben, og ideen om å markere det kom raskt opp. Alle var helt med på det, for oss var det en selvfølge å vise støtte. Så rett før kampen satt vi og tegnet på hverandre. Det er veldig fint å kunne vise at vi bryr oss, sier Nyborg-kaptein Solveig Helvik Morken.

Hun beskriver Nyborg-damene som en samfunnsengasjert og omsorgsfull gjeng. Tidligere har laget spilt med rosa skolisser som en støtte til kampen mot brystkreft. Paris-markeringen har fått oppmerksomhet i sosiale medier lørdag, med et tresifret antall "liker"-klikk og delinger.

Laget brukte sine påtegnede hender til å vinne en grei seier mot Oslo. Første- og annensettet ble vunnet 25–21 og 25-23, før Oslo reduserte i det påfølgende settet. Nyborg våknet igjen, og avgjorde med 25–21. — Oslo er regjerende cupmestere og var klare favoritter, så vi er veldig glade for seieren, sier Morken.

Nyborg har mål om å bli blant de tre beste i serien, og etter tre seirer på de fire første kampene, er de i rute: Bare Randaberg ligger foran på tabellen.

— Det er en god start, som vi håper å følge opp, sier Morken.

Også Nyborgs herrelag vant sin eliteseriekamp lørdag. Fjorårets sølvvinnere Tromsø ble slått i tre strake sett – 25-18, 25-19, 25–17. Toppscorer ble Vetle Hylland med 23 poeng. For damelaget ble Kamilla Dale toppscorer med 17 poeng.

Publisert:
  1. Volleyball

Mest lest akkurat nå

  1. 41 smittet på bedehus-basar

  2. Endrer undervisningen for konfirmanter etter sterke reaksjoner

  3. Aftenbladet erfarer: Påbud om munnbind kan bli innført på Nord-Jæren

  4. Vernede sjø­hus i Øster­våg kan rives

  5. Torsdagens Oilers-storkamp utsatt: – Kom ut av ingenting

  6. To spillere ferdige i Sandnes Ulf: – Vemodig