Doddo-bloggen: «Det må være lov å si at dette ser veldig, veldig bra ut»

Eduardo Andersen kan ikke skjønne annet enn at Brann blir et topplag i år også.

Publisert: Publisert:

Eduardo «Doddo» Andersen likte det han så mot Haugesund. Foto: Vegar Valde (arkiv)

 • Eduardo Doddo Andersen
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Brann samler ikke poeng i treningskampene, men de samler selvtillit, og det begynner de å få en god dose av.

Brann vinner igjen, og de gjør det på overlegent vis. FK Haugesund, laget som i fjor kom på plassen bak Brann, var aldri i nærheten av noe som helst i Vestlandshallen. Brann kontrollerte kampen fra start til mål, og var best i alle faser av spillet.

Ruben Yttergård Jenssen styrte det hele fra sin sentrale posisjon på midten. Rundt seg hadde han spillere som Kristiansen, Teniste, Løkberg, Strand og Rolantsson, spillere som løp og løp. De rett og slett løp Haugesund i senk.

Jeg vet at det ikke er på denne tiden av året vi skal sprette champagnen, og det har jeg ikke tenkt å gjøre heller, men det må være lov å si at dette ser veldig, veldig bra ut. Brann er bunnsolide.

SPILTE: Den unge, svenske stopperen Jesper Löfgren (i midten) fikk en omgang mot Haugesund. Foto: Tor Høvik

Jeg kan ikke skjønne annet enn at Brann kommer til å bli et av årets topplag. Om de er så sterke at de kan vippe Rosenborg av pinnen, er jeg usikker på, men de kommer til å være der oppe, der man spiser kirsebær og ellers lever det gode livet.

Denne vinteren har det vært diskusjon om hvilke spillere Lars Arne Nilsen skal velge i sin startellever. I enkelte posisjoner har han uvanlig mange gode spillere å velge blant.

Spesielt på midtbanen er kampen om plassene hard. Den diskusjonen er interessant, men den er mer eller mindre av akademisk interesse.

Sett bort fra Bamba og Wormgoor er ikke dette laget avhengig av enkeltspillere. Branns trener har bygget opp et kollektiv der han fint kan rullere på mange av plassene uten at det går ut over sluttproduktet.

I kampen mot Haugesund var for eksempel verken Barmen eller Haugen med, og at LANs to mest trofaste spillere de fire siste sesongene ikke var med i startoppstillingen var knapt merkbart.

Les også

Fikk du med deg denne? Se Ballspark etter kampen

LEVERTE: Azar Karadas leverte mål i den omgangen han fikk mot Haugesund i helgen. Doddo er likevel usikker på om Brann har gode alternativer til Bamba på spissplass. Foto: Tor Høvik

Hvem Nilsen til slutt velger som makker til Wormgoor tror jeg heller ikke vil ha så mye å si. Både Acosta og Rismark viser at de kan innta den plassen.

At Lars Arne Nilsen har mange å velge blant er ikke et problem, det er en styrke.

Det er kun på spissplass at de gode alternativene er få. Brann skal i år knive om en plass helt oppe i toppen, jeg tror de til og med har planer om å utfordre Rosenborg, og da må Brann ha en goalgetter i rekkene.

Det har de forhåpentlig i Bamba, men det er ikke nok. Bamba trenger konkurranse. Både Azar Karadas og Henrik Kjelsrud Johansen har vist fin fremgang denne vinteren, men om de gode nok erstattere til Bamba og holder det nødvendige nivået til et medaljejagende lag, gjenstår å se.

Flere svar får vi 10. mars. Da spiller Brann mot Rosenborg i Marbella.

 • Følg Ballspark på Facebook og Instagram.
Publisert:

Les også

 1. Håkon Opdal i ny podkast: – Det er en åpen duell

 2. Rune Soltvedt i ny podkast: – I dag skal dere få vite absolutt alt

Mest lest akkurat nå

 1. Fire nye koro­nasmit­tede i Stavanger – ett av tilfel­lene har ukjent smitte­kilde

 2. XXL Forus-ansatt har fått korona – kommunen ber kunder følge med på symptomer

 3. Fortsatt ingen kontakt mellom partene – busstreiken trappes opp til Roga­land lørdag

 4. Øyvind Haukland er død

 5. Jenter skulle rekke toget - endte med å stanse togtrafikken i Stavanger

 6. I kjøkken­skapet finnes mel som trolig er over 50 år, kaffe av litt nyere dato og servise med Telever­kets logo på

 1. Doddo