Drømmer om å danne superrekke med Zucca

Det er fortsatt mulig at Norges største hockeystjerne får spille sammen med den nest største stjernen for Norge i VM.

Patrick Thoresen og Mats Zuccarello spilte sammen på landslaget da Norge slo Frankrike 2–1 i Jordal Amfi i fjor.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Patrick Thoresen tviler ikke et sekund når han får spørsmålet om han ønsker å spille i angrepsrekke med Mats Zuccarello.

– Absolutt. Han er en fantastisk spiller. Vi behøver ikke å tenke så mye på det, sier Patrick Thoresen som scoret to og hadde assist på ett mål da Norge slo Frankrike i åpningskampen.

Da spilte han i rekke med Ken-André Olimb og Aleksander Reichenberg.

Les også

Det er 30 år mellom de to bildene. I mellomtiden har familien Thoresen fargelagt norsk ishockey.

Mats Zuccarello har vært en av Rangers aller beste spillere i sluttspillet. Her sammen med lagets svenske keeper Henrik Lundqvist.

Må meldes inn to timer før kamp

Det norske hockeylandslaget var lenge i tvil om de skulle sette en plass åpen i den norske VM-troppen. Årsaken er at Mats Zuccarello fortsatt kan bli VM-klar. Forutsetningen er at New York Rangers blir slått ut i kvartfinalen i NHL-sluttspillet.

Omtrent samtidig som Norge slo Frankrike i Paris lørdag kveld spilte Zuccarello og Rangers den femte kampen i sluttspillet. Rangers tapte og det er 3–2 til Ottawa Senators i runden som avgjøres i best av syv kamper.

Dersom det canadiske laget vinner den sjette kampen natt til onsdag, er Zuccarello ferdig med sesongen i NHL. Teoretisk kan han dermed være klar for det norske landslaget inn mot helgen og de viktige kampene mot Finland, Canada og Hviterussland.

Et lag i VM kan melde på 22 utespillere og tre keepere i sin tropp. Det er mulig å la plasser stå åpne i troppen for å supplere med spillere fra blant annet NHL etter hvert. Norge har valgt å melde inn 21 spillere. Jørgen Karterud, som var i den opprinnelige troppen, er satt på vent. Og han alle venter på er Rangers-helten fra Hasle i Oslo. Norge kan melde inn den siste spilleren så sent som to timer før kampstart.

Les også

Zuccarello & Co. lever farlig – tapte hockeydrama på overtid

Patrick Thoresen snakker med reportere. I bakgrunnen spøker VM-maskotene Asterix og Obelix. Men det er Mats Zuccarello han gjerne vil ha med seg på isen.

Ingen tvil hos sjefen

– Han er en klassespiller. Det ville selvfølgelig ha betydd mye for laget. Vi får nå se om han har anledning til å komme. Om han er god nok er det ingen diskusjon, sier trener Petter Thoresen.

Han har ikke snakket med Mats Zuccarello mens sluttspillet pågår. Det har ingen i den norske ledelsen lov til.

– Det er slik at vi må spørre Rangers-sjefen før vi spør Mats om han kan være tilgjengelig for oss. Vi har kanskje andre måter å få snakket med ham, men vi passer på og følger reglene, sier Thoresen.

Det er helt åpenbart at det norske laget har fått signaler fra New York som tyder på at Zuccarello er villig til å dra til Paris på direkten. Ellers ville ikke Petter Thoresen og kompani ha unnlatt å melde inn 22 utespillere.

Les også

Den norske hockeyveteranen gjør noe ingen andre på laget gjør

Snakker ikke om det

Mens den ishockeyinteresserte delen av Norge er veldig opptatt av hva som skjer med 29-åringen fra Oslo, er det ikke det hovedfokus for de spillerne i den norske troppen.

– Vi har ikke hatt så stort fokus på det og snakker ikke mye om det. Karterud har fått beskjed og vet forutsetningene. Blir Mats ledig så er det selvsagt at han skal gå inn i troppen vår, sier Patrick Thoresen.

Les også

Thoresen ga Norge en fantastisk start på VM: – Det er mye hjerte i laget

Petter Thoresen har latt en plass i den norske VM-troppen stå åpen i påvente av hva som skjer med New York Rangers i NHL-sluttspillet.

Drama på overtid

Det var dramatisk da Ottawa Senators lørdag igjen tok ledelsen i best av syv kamper mot Rangers. Kampen gikk til overtid og seks og et halvt minutt ute i overtiden satte Ottawa inn det avgjørende målet.

De er dermed i ledelsen med 3–2 i kamper. Den neste kampen spilles altså natt til onsdag. Skulle Rangers vinne denne kampen vil den siste og avgjørende kampen bli spilt natt til fredag.

Dersom New York Rangers skulle vinne mot Ottawa til slutt er mulighetene for å se Mats Zuccarello i Paris være ute. Da kan Petter Thoresen trygt sette inn Jørgen Karterud i troppen.

Sterkt sluttspill

Da vil New York Rangers spille Conference-finale, noe som også er semifinalen på veien mot det store trofeet i selveste Stanley Cup-finalen.

Den norske Rangers-vingen har vært en av de beste spillerne i dette sluttspillet. Han har scoret fire mål og vært nest sist på to mål. I viktige kamper har han stått opp som en ledertype. Ikke minst var hans innsats helt avgjørende i den fjerde kampen mot Ottawa. Da vant Rangers 4–1 og utlignet til 2–2 i kamper.

Rangers vant den første runden i sluttspillet mot Montreal Canadiens, ett av de absolutt beste lagene i grunnspillet i NHL.

Hør Roy Johansen vurdere Norges VM-sjanser, mimre tilbake fra sine 16 år som sjef og hva som er hans beste minne:

Publisert: