Nordmennene langt bak - Cologna parkerte Ustjugov

Sveitseren slo til med nytt superrenn.

Her er Dario Cologna sammen med Sergej Ustjugov i Lenzerheide. Like etter parkerte han russeren.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

LENZERHEIDE/OSLO: Dario Cologna (31) er i kalasform i OL-sesongen. Søndag var han best på 15-kilometer klassisk. Mandag vant han også jaktstarten i fri teknikk, etter å ha rykket fra Sergej Ustjugov.

Cologna rykk kom tidlig i løpet. Med et magedrag parkerte han Ustjugov fullstendig, og så seg aldri tilbake.

Russeren var 17.6 sekunder bak i mål.

Cologna leder Tour de Ski med 22,6 sekunder. Han fikk fem bonussekunder mer enn Ustjugov.

– Det var en fantastisk dag i går, og i dag ble det enda bedre. Sergej kom seg mot slutten, men jeg ønsket virkelig å vinne, sa Cologna i seiersintervjuet med FIS.

Les også

Knust Didrik Tønseth stormet ut av stadion

Magadrag

Ustjugov gikk ut først med et marginalt forsprang (1,6 sekunder) på Cologna. Russeren så ut til å gi bort mye tid på skøytejaktstarten, men klarte å begrense det verste tapet mot slutten.

Cologna og Ustjugov gikk sammen de fire første kilometerne, men sistnevnte klarte ikke å henge med da Cologna rykket og satte inn et skikkelig magadrag. I løpet av under én kilometer doblet sveitseren luken til rivalen (fra 7,3 til 19,3 sekunder).

Derfra og ut hadde Cologna full kontroll. Aleksander Bolsjunov tok den siste pallplassen mandag. Sundby holdt seg i en gruppe sammen med Hans Christer Holund. Lenge var de over minuttet bak Cologna, men tok innpå mot slutten.

Les også

Uhrenholdt Jacobsen bryter Tour de Ski

Øynet pallen

De siste kilometerne jaktet den norske duoen på Bolsjunov i håp om at en av dem kunne snyte den russiske unggutten for pallplassen. Det ble bare nesten. Sundby var i mål som nummer seks. Han var bare 2,6 sekunder bak Bolsjunov, mens det var 48,1 opp til Cologna.

Holund la seg rett bak sin landsmann på 7.-plassen. Sundby tapte tid i kampen om sammenlagtseieren, men han er mye nærmere pallen. Etter tre av sju etapper er 33-åringen 7,6 sekunder bak treer Bolsjunov.

Sundby startet dagen 39,1 sekunder bak den daværende Tour-lederen Ustjugov. Nå er han 1.03,1 minutter bak Cologna.

Niklas Dyrhaug var i mål som nummer 16 mandag, mens Emil Iversen havnet på 19.-plass. Sjur Røthe (nummer 40), Sindre Bjørnestad Skar (41), Didrik Tønseth (44) og Finn Hågen Krogh (44) gikk også jaktstarten.

Publisert: