Denne mannen må du stoppe, Forren!

Forrige sesong var han ung og veldig lovende. Nå er Anwar El Ghazi 20 år og har scoret syv mål på syv seriekamper for Ajax.

ta94cb99.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Molde overrasket mange da de slo Fenerbahce i Istanbul i første kamp i Europaligaen. Her er historien om den historiske seieren:

Les også

Molde med drømmestart i Europa: - Trodde knapt det var mulig

Molde må se opp for en av de største navnene i nederlandsk fotball så langt denne sesongen.

I morgen skal Molde prøve å gjenskape spillet mot Fenerbahce for 14 dager siden da de vant 3–1 i Istanbul. Et spill som fikk fotballfolk til å tvile på at det de så, var virkeligheten.

En som har det meste

Torsdag kveld er det en annen europeisk fotballstorhet som er motstander for Molde. Ajax fra Amsterdam kommer til Nordvestlandet med en gjeng fotballspillere som holder høy kvalitet. De leder den hjemlige ligaen, ikke minst takket være syv mål av Anwar El Ghazi.

Anwar El Ghazi i aksjon mot Barcelona i Champions League i fjor høst. Da var han den første som scoret mål mot Barcelona på Camp Nou i sesongen 2014-15. Her sniker han seg forbi Jordi Alba.

I den nederlandske sesongåpningen har han vært mannen veldig «alle» har snakket om. Han er fysisk sterk, aggressiv og han scorer mål. Mange mål. Han har altså et snitt på ett mål pr. seriekamp denne sesongen. — Han er en spiller som har det meste, men han mangler noe defensivt fortsatt, sier André Bergdølmo, tidligere Ajax-spiller. Han er i Molde han på invitasjon fra sin gamle klubb.

Laget gjør ham god

Bergdølmo er klar på at dette er en spiller med stort potensial.

— Han er av den typen spillere som blir så godt som laget rundt ham tillater det. Det er laget som får ham til å skinne, forteller Bergdølmo.

André Bergdølmo i aksjon for Ajax i 2002 i Champions League-kamp mot Lyon.

Den tidligere Ajax-backen mener at Vegard Forren og co. må være tette og kompakte og nekte Ajax rom. Det er måten å demme opp for et bortelag som ikke vil være redd for å pøse på med folk fremover. — Ajax er et lag som vil spille angrepsfotball tuftet på de gamle Ajax-verdiene. Samtidig er de et lag som ofte kan få problemer med motstandere som ligger lavt. I Nederland skal alle lag spille offensiv fotball uansett hva de heter. De er derfor ikke så vant til lag som ligger lavt i banen, mener Bergdølmo.

Ajax-seier mest sannsynlig

Han tror at et kompakt og tålmodig forsvar kan bryte ned noe av angrepsmoralen til Ajax.

André Bergdølmo er likevel klar på at Ajax må stille som favoritter.

Torsdag kveld blir det annen motstand enn Stabæks Birger Meling for Moldes Vegard Forren.

— I 9 av 10 tilfeller vil Ajax slå Molde. Samtidig har Molde et godt lag og kan stelle i stand trøbbel for nederlenderne, sier han.Som Ajax-gjest i Molde vil han holde et lite foredrag for gjestene i rosenes by. Det skal handle litt om norsk fotball og litt om Molde.

— Men jeg skal ikke gi bort for mye. Dette har jeg klarert med Molde-trener Erling Moe, beroliger Bergdølmo

Landslagsaktuell

Når Nederland drar til sine to siste og avgjørende kvalifiseringskamper til EM mot Latvia og Tsjekkia vil Anwar El Ghazi kanskje være en av landslagssjef Danny Blinds menn. Han er tatt ut i bruttotroppen til sjefen, men det var ingen selvfølge at han skulle bli nederlandsk landslagsspiller.

Den 20 år gamle nederlenderen med marokkanske foreldre kunne ha valgt å spille for Marokko, men han tok valget nå i høst. Det blir Nederland. Mange er glad for at stortalentet valgte landet han er vokst opp i. Han har lenge vært i tvil om det var Nederland eller hans foreldres hjemland som skulle bli hans nasjonale lag. En av dem som mente at han burde velge oransje drakt var Cristiano Ronaldo.

— Han fortalte meg at dersom det hadde vært han som hadde hatt valget, ville han valgt Nederland, fortalte El Ghazi til den nederlandske avisen De Telegraaf etter at de to møttes i Madrid i sommer.

  • Vil du lese mer om Molde, finner du flere saker om klubben i feltet under.
Publisert: