Disse lagene kan gi Rosenborg enklere motstand i Europa League

Trønderne har fortsatt mulighet til å havne på seedingnivå tre etter kveldens kamp.

Mike Jensen og Rosenborg møter etter all sannsynlighet tre bedre rangerte lag i gruppespillet, men håper er fortsatt ikke ute.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Torsdag kveld går Rosenborg ut på banen i Skopje for å sikre seg sammenlagtseieren mot makedonske KF Shkëndija.

Med 3–1 fra møtet på Lerkendal er sjansene store for at det trønderske publikumet vil få mulighet til å få se europaspill i høst.

Dersom Molde snur mot Zenit St. Petersburg havner de på seedingnivå 3. Men både Rosenborg og Sarpsborg har i utgangspunktet så få rankingpoeng at de havner på nivå fire (det nederste nivået) med seier sammenlagt i kveld.

Les også

Coolen: Har lyst på trenerjobben i Rosenborg

Syltynn teori

Mens Sarpsborg havner helt nederst som det dårligste rangerte laget i Europaligaen, er det fortsatt en teoretisk mulighet for at Rosenborg rykker opp til gruppe tre, som gir et dårligere rangert lag i gruppespillet.

I kveld spilles de siste 21 kampene i kvalifiseringen til Europaligaen. Det er god grunn til at trøndere bør følge med på fem av dem, i tillegg til Rosenborgs egen kamp for gruppespill.

Les også

Fiskelykke har leget RBK-profilens skade: – Jeg har ekstremt lyst til å spille

For dersom fire av de dårligst rangerte lagene i de fem kampene vinner mot sin motstander, betyr det at Rosenborg rykker opp til gruppen over. De er nemlig rangert lavere enn Rosenborg, og vil slå ut et lag som er bedre enn trønderne.

Fire av seks kamper må gå rett vei

Her er kampene trønderske fotballfans bør følge nøye med på: Laget Rosenborg bør håpe på er markert med fet skrift, mens resultatet etter første kamp står i parentes.

  • Sevilla – Sigma Olomouc (1–0)
  • Ludogorets – Torpedo Kutaisi (1–0)
  • Celtic – Suduva (1–1)
  • Brøndby – Genk (2–5)
  • Maccabi Tel Aviv – Sarpsborg (1–3)
  • FC Ufa – Rangers (0–1)

Av de dårligst rangerte lagene er det bare Sarpsborg og Rangers som har overtaket etter den første kampen. Derfor er Rosenborg avhengig av at to av lagene snur i den andre playoffkampen.

Publisert: