Contes marerittår fortsetter: – Han er ikke Chelsea-manager neste sesong

Ustoppelige Manchester City påførte Chelsea nok et tap.

PRESSET: Antonio Conte er under stort press. Chelsea-manageren har vare vunnet to av åtte ligakamper i 2018.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

MANCHESTER CITY - CHELSEA 1–0

Så langt har ikke 2018 vært Chelseas år. Før toppoppgjøret mot Manchester City, hadde de regjerende Premier League-mesterne bare vunnet to av sine syv ligakamper etter årsskiftet.

På Etihad Stadium ble statistikken enda dystrere.

For mot den suverene ligalederen var Chelseas spillere som statister å regne. Manchester City gjorde som de ville, kontrollerte kampen og sørget for at gjestene ikke skapte én eneste sjanse.

Les også

Tottenham-stjernen herjet. Så kom beslutningen som fikk tidligere Premier League-keeper til å reagere.

Like etter pause sørget Bernardo Silva for at de lyseblå også fikk det ene målet de trengte. Pep Guardiolas menn vant komfortabelt 1–0, og beholder den 18 poeng store luken på toppen av tabellen.

– Denne seieren var viktig for oss, den tar oss enda et steg nærmere. Nå trenger vi fire seirer for å bli mestere, alt er i våre egne hender. Og hvis vi spiller som i dag, kommer vi til å bli mestere, sa den katalanske manageren til BBC etter kampen.

– Ferdig i Chelsea

For Chelsea fortsetter problemene.

Med fem poeng opp til byrival Tottenham på fjerdeplassen, ser Chelsea ut til å være akterutseilt i kampen om en Champions League-plass neste sesong. Det er det bare de fire beste lagene som får.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller tror ikke det er av stor betydning for Antonio Conte.

– For Conte tror jeg det er sekundært å få en plass i Champions League neste sesong, for han kommer ikke til å være i Chelsea neste sesong. Det virker ganske åpenbart, sa han i kanalens studio etter kampen.

MER JUBEL: Manchester City-spillerne omfavner Bernardo Silva, som ble matchvinner i toppoppgjøret mot Chelsea.

Møller tror at Chelsea-manageren har gitt opp å få et godt ligaresultat, og at alt fokus nå er rettet mot åttedelsfinalen i Champions League.

– Neste sesong er ikke like viktig som å få en best mulig inngang til Barcelona-kampen, for det er det som gjelder for ham. Han tenker på Champions League nå, tror Møller.

Selv hadde Conte følgende å si til BBC etter kampen:

– Innsatsen til spillerne var god, men til tross for det slapp vi inn et mål 30 sekunder ut i den andre omgangen. Etterpå ble det vanskelig å slå tilbake. Vi spilte mot et lag med fantastisk kvalitet. De har en strålende mentalitet og vi må gi dem de beste komplimenter.

Rødt kort?

Uten en syk N’golo Kanté til å forstyrre dem på midtbanen, fikk Manchester City gode arbeidsvilkår i den første omgangen. De tok kontroll tok kontroll over kampen, var aggressive i gjenvinngsfasen og lot Chelsea løpe mellom.

Les også

Arsenal-fansens reaksjon etter sjokktapet fikk TV2-profilen til å se rødt: – Det er smålig

Men totaldominansen gjenspeilet seg ikke i sjansestatistikken. For selv om gjestene fra London ikke evnet å holde lenge på ballen, var de kompakte og offervillige i forsvar. Og halvveis inn i omgangen tok flere til ordet for at de også burde ha fått fordelen av å spille mot en mann mindre.

Oleksandr Zinchenko kom nemlig skliende inn i Victor Moses med strakt bein og knottene først, men traff heldigvis bare nigerianeren i leggen. Dommer Michael Oliver ga City-backen gult kort.

TV 2s ekspert mener han burde fått det røde.

– Jeg forstår meg aldri helt på dommere. For meg er dette et rødt kort, sa Simen Stamsø Møller i kanalens Premier League-studio.

Stor Sané-sjanse

Med elleve mann på banen skapte de lyseblå fra Manchester kampens største mulighet fem minutter senere. Et frispark fra Kevin de Bruyne landet perfekt på foten til Leroy Sané, som på elegant vis la ballen til rette.

Les også

Presset på Wenger øker etter nytt tap: Arsenals marerittuke komplett

NÆR SCORING: Leroy Sané var nær ved å gi Manchester CIty ledelsen før pause.

Fra kloss hold klinket han ballen forbi keeper Thibaut Courtois, men på streken sto Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta og fikk avverget faren.

Den gigantiske muligheten var den eneste før pause. Lagene gikk i garderoben på stillingen 0–0.

Kjapp scoring

Det resultatet skulle ikke stå lenge i den andre. Mens noen tilskuere antakelig fortsatt sto i kioskkø, et halvt minutt inn i omgangen, vant Sergio Agüero ballen inne i Chelseas sekstenmeter. Han spilte ballen videre til David Silva, som løftet blikket og så navnebror Bernardo Silva komme dampende mot bakerste stolpe.

Innlegget var presist, avslutningen kontant. Den unge portugiseren ga Manchester City ledelsen.

Den var Chelsea aldri nærheten av å true. Et langskudd fra Marcos Alonso på overtid var det nærmeste bortelaget kom.

Annen omgang var kattens lek med musen. Det endte 1–0 i Manchester.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk