Tabelljumboen sjokkerte og brøt Liverpools seiersrekke: – En gigantisk triumf

Liverpool gikk på sur bortesmell mot Swansea.

Sadio Mané og Liverpool snublet på Liberty Stadium mandag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

SWANSEA - LIVERPOOL 1–0

Rekordkjøpet Virgil van Dijk spilte sin første Premier League-kamp for Liverpool. Nederlenderen var tilbake etter en hamstringskade, og var involvert da Alfie Mawson ble matchvinner for vertene.

Den tidligere Southampton-stopperen headet en corner rett til Swansea-spilleren Federico Fernández, før Mawson enkelt kunne sørge for hjemmejubel i Wales etter 40 minutters spill.

Les også

Sanchez klar for United: – Jeg kunne ikke avslå sjansen til å jobbe med Mourinho

Scoringen ble kampens eneste. Swansea stoppet dermed Liverpools seiersrekke i ligaen på fire kamper.

– En gigantisk triumf for Swansea, utbrøt TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter at sluttsignalet lød.

TV 2-ekspert Petter Myhre pekte spesielt på to ting som ble utslagsgivende for vertenes del:

– Swansea løp mer enn Liverpool i denne kampen. I tillegg var Lukas Fabianski (Swanseas keeper, journ.anm.) veldig god til å avverge situasjonene før motstanderne fikk komme til avslutning. Det ble avgjørende, sa Myhre etter kampslutt.

Swansea-manager Carlos Carvalhal kom med følgende sitatgodis etter den overraskende seieren:

– Jeg sa til spillere mine før kampen at Liverpool er et sterkt lag, som en formel 1-bil. Men dersom du tar med deg bilen ut i rushtrafikken i London, så kjører ikke formel 1-bilen veldig fort. Det var akkurat det vi måtte gjøre, få dem til å spille på en måte de ikke liker.

Adam Lallana misset en gigantisk sjanse for Liverpool på overtid.

Stjernene bommet

En halvtime var spilt da Mohamed Salah skjøt over etter glimrende frispill fra van Dijk. Salah har imponert voldsomt for Liverpool etter overgangen fra Roma, men missen i mandagens Premier League-kamp ble kostbar.

På overtid av første omgang burde Sadio Mané utlignet, men heller ikke senegaleseren tok vare på én av Liverpools flere store sjanser. Fra kort hold bommet Mané etter fint forarbeid fra Salah og Roberto Firmino.

Gjestene fra Anfield manglet både oppfinnsomhet og tempo i angrep i store deler av andre omgang, men våknet virkelig på tampen av oppgjøret.

Les også

Nøkkelspiller forlenget med Manchester City

Langt ut i overtiden var Liverpool svært nær en utligning. Firmino headet i stolpen, mens Adam Lallana ikke klarte å sette inn returen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var naturligvis oppgitt etter tapet.

– Jeg er frustrert og forbannet, for det var ingen god kamp. Vi tapte kampen før pause. Vi gjorde ikke det vi skulle. Det skjer ikke ofte, så jeg ble ganske overrasket, sukket Liverpool-manager Jürgen Klopp overfor BBC.

– Swansea kjemper for å overleve, og det har vi ingen problemer med å akseptere. Problemet var mangelen på bevegelser. Det var ikke dette vi kom for i kveld. Vi hadde ingenting å by på, og det er bare vår egen feil, fortsatte Klopp.

Alfie Mawson og Swansea feirer etter at kampens eneste mål ble satt inn.

Spiser managere

Før turen til Wales hadde Liverpool spilte 14 kamper i Premier League uten tap (10-4-0). Fire av de siste seriekampene var vunnet.

Ingen har scoret flere bortemål denne sesongen enn Liverpool (29), men mandag forble Jürgen Klopps mannskap målløse.

Swansea hadde bare vunnet én av sine sju siste ligakamper, men fikk en voldsom opptur mot høytflygende Liverpool. De tre poengene mot Liverpool gir waliserne håp om å overleve i Premier League.

Les også

Spanjol blir ny Watford-manager

Siden forrige hjemmekamp mot Liverpool (2016) har Swansea hatt hele fem manager: Bob Bradley, Alan Curtis, Paul Clement, Leon Britton og Carlos Carvalhal.

Swansea ligger fortsatt sist på tabellen, men med 20 poeng har de kontakt med lagene over streken. Liverpool ligger på fjerdeplass med 47 poeng, to mer enn Tottenham på femteplass.

(©NTB / 100% Sport)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk